Επίθεση των Ταλιμπάν με 26 νεκρούς στην Κουντούζ

Επίθεση των Ταλιμπάν με 26 νεκρούς στην Κουντούζ

1' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΚΑΜΠΟΥΛ. Επίθεση εναντίον στρατιωτικής βάσης εξαπέλυσαν χθες τα ξημερώματα οι Ταλιμπάν, με στόχο μέλη των σωμάτων ασφαλείας του Αφγανιστάν, προκαλώντας τον θάνατο 26 στρατιωτών.

Η επίθεση στα βόρεια της επαρχίας Κουντούζ πραγματοποιήθηκε λίγες ώρες προτού εκπρόσωποι των Ταλιμπάν συναντηθούν στη Μόσχα με επιφανείς Αφγανούς, όπως τον πρώην πρόεδρο Χαμίντ Καρζάι, στελέχη της αντιπολίτευσης και αρχηγούς φατριών, χωρίς όμως τη συμμετοχή στελεχών της κυβέρνησης της Καμπούλ. Οι Ταλιμπάν αρνούνται να συνδιαλλαγούν με την κυβέρνηση του προέδρου Γκάνι, χαρακτηρίζοντάς την «ανδρείκελο των ΗΠΑ».

Στην επίθεση κατά του στρατώνα στην Κουντούζ, οι Ταλιμπάν εισέβαλαν στις 2 το πρωί στη βάση και σκότωσαν 23 στρατιώτες και τρία μέλη της τοπικής αστυνομίας. Η μάχη διήρκεσε για περίπου δύο ώρες, έως την άφιξη ενισχύσεων, που έτρεψαν τους επιτιθέμενους σε φυγή.

Νωρίτερα χθες, εκπρόσωπος των Ταλιμπάν ανέφερε ότι οι δυνάμεις των ισλαμιστών ανταρτών πραγματοποίησαν δύο ακόμη επιθέσεις στην επαρχία Μπαγκλάν, που οδήγησαν στον θάνατο 21 ανθρώπων. Οι Ταλιμπάν έχουν εντείνει προσφάτως τις επιχειρήσεις τους εναντίον του στρατού, σε μία προσπάθεια να διατηρήσουν το εδαφικό πλεονέκτημα ενόψει πιθανής εκεχειρίας.

Εκπρόσωποι των Ταλιμπάν και του αφγανικού πολιτικού κόσμου, που επρόκειτο να συναντηθούν χθες για τη διήμερη άτυπη σύνοδο στη Μόσχα, δεσμεύθηκαν να συνεχίσουν τις επαφές με στόχο την επίτευξη ειρηνευτικής συμφωνίας για τη λήξη του εμφυλίου πολέμου.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή