Τζ. Μπέζος: «Σύγκρουση» για το ρεπορτάζ των 11 σελίδων

Τζ. Μπέζος: «Σύγκρουση» για το ρεπορτάζ των 11 σελίδων

2' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ. Οταν ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου έρχεται σε σύγκρουση με το μεγαλύτερο σκανδαλοθηρικό περιοδικό της Αμερικής, η υπόθεση «αιχμαλωτίζει», αναπόφευκτα, το ενδιαφέρον. Ο Τζεφ Μπέζος, ιδιοκτήτης της Amazon και της Washington Post, ανακοίνωσε ότι δεν θα υποκύψει στον εκβιασμό του περιοδικού National Enquirer, το οποίο ήδη δημοσίευσε εκτενές φωτορεπορτάζ της εξωσυζυγικής σχέσης του, οδηγώντας τον να ανακοινώσει ότι παίρνει διαζύγιο.

Σε μακροσκελή ανάρτηση στην ιστοσελίδα Medium, ο Μπέζος έγραψε ότι, μετά το ρεπορτάζ των 11 σελίδων, η εκδότρια εταιρεία ΑΜΙ του ζήτησε να ανακαλέσει τους ισχυρισμούς ότι το ρεπορτάζ ήταν πολιτικά υποκινούμενο, αλλιώς θα ακολουθήσει δεύτερο. «Φυσικά δεν θέλω να δημοσιευθούν προσωπικές φωτογραφίες, αλλά δεν θα συμπράξω σε εκβιασμούς, πολιτικές χάρες, πολιτικές επιθέσεις και διαφθορά», έγραψε ο Μπέζος. «Προτιμώ να σηκωθώ, να γυρίσω αυτό το κούτσουρο και να δω τι θα βγει, έρποντας από κάτω».

Ο επικεφαλής της AMI, Ντέιβιντ Πέκερ, υπήρξε επί χρόνια προσωπικός φίλος του Ντόναλντ Τραμπ, ενώ η εταιρεία μεσολάβησε στις συναλλαγές με τις οποίες ο Τραμπ εξαγόρασε προεκλογικά τη σιωπή γυναικών με τις οποίες διατηρούσε εξωσυζυγικές σχέσεις. Στην ανάρτησή του, ο Μπέζος υπονόησε ότι πίσω από τις δημοσιεύσεις βρίσκεται ο Λευκός Οίκος, αλλά και η Σαουδική Αραβία. Η Washington Post παρακολουθεί με επιμονή την εξέλιξη των ερευνών γύρω από τη δολοφονία του αρθρογράφου της, Τζαμάλ Κασόγκι, εντός του σαουδαραβικού προξενείου της Κωνσταντινούπολης.

Ο Μπέζος παρέθεσε απόσπασμα από περυσινό άρθρο των «Τάιμς της Νέας Υόρκης», στο οποίο αναφέρεται ότι η AMI αναζήτησε σαουδαραβικά κεφάλαια. «Αφότου έγινε πρόεδρος ο Ντόναλντ Τραμπ, αντάμειψε τον Ντέιβιντ Πέκερ για την πιστή υποστήριξή του, καλώντας τον σε δείπνο στον Λευκό Οίκο, στο οποίο ο Πέκερ έφερε προσκεκλημένο που έχει στενούς δεσμούς με τη βασιλική οικογένεια της Σαουδικής Αραβίας. Εκείνη την εποχή, ο Πέκερ έκανε δουλειές στη χώρα, ενώ αναζητούσε χρηματοδότες για εξαγορές», ανέφερε η εφημερίδα.

Το National Enquirer διαφήμισε το 11σέλιδο φωτορεπορτάζ για την κρυφή σχέση του Μπέζος με την πρώην παρουσιάστρια του Fox News, Λόρεν Σάντσες, ως «τη μεγαλύτερη έρευνα στην ιστορία του Enquirer», καθώς οι φωτορεπόρτερ ακολούθησαν το ζευγάρι «σε 5 πολιτείες, διανύοντας 40.000 μίλια». Το περιοδικό δημοσίευσε, επίσης, κάποια από τα μηνύματα ερωτικού περιεχομένου που έστελνε ο Μπέζος στη Σάντσες.

Μία ημέρα πριν από την κυκλοφορία του περιοδικού, ο Μπέζος και η επί 25 χρόνια σύζυγός του, Μακένζι Μπέζος, ανακοίνωσαν ότι χωρίζουν. Παρ’ όλα αυτά, το περιοδικό επέμεινε αποστέλλοντας επιστολή στον Μπέζος, με την οποία του ζήτησε να ανακαλέσει τους ισχυρισμούς περί πολιτικών κινήτρων με την απειλή ότι θα υπάρξουν νέα δημοσιεύματα που θα τον στενοχωρήσουν πολύ».

«Αυτό τράβηξε την προσοχή μου», έγραψε ο μεγιστάνας του οποίου η περιουσία ανέρχεται σε 136 δισ. δολάρια. «Αλλά όχι με τον τρόπο με τον οποίο ήθελαν». Ο Μπέζος έδωσε εντολή στον υπεύθυνο της προσωπικής του ασφάλειας να ερευνήσει την υπόθεση, ενημερώνοντάς τον ότι ο προϋπολογισμός που έχει στη διάθεσή του για την αποστολή αυτή είναι απεριόριστος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή