Εκκληση εργοδοτών στο Κογκρέσο για νομιμοποίηση των «Ονειροπόλων»

Εκκληση εργοδοτών στο Κογκρέσο για νομιμοποίηση των «Ονειροπόλων»

1' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Περίπου 100 μεγάλοι εργοδότες απηύθυναν χθες Δευτέρα έκκληση στους Aμερικανούς κοινοβουλευτικούς να αναλάβουν πρωτοβουλία για να νομιμοποιηθούν οι εκατοντάδες χιλιάδες νεαροί μετανάστες που απειλούνται με απέλαση, ώστε να τους επιτραπεί να συνεχίσουν να ζουν, να σπουδάζουν και να εργάζονται νόμιμα στις ΗΠΑ.

Οι Dreamers («ονειροπόλοι»), που εισήλθαν παράτυπα στη χώρα μαζί με τους γονείς τους όταν ήταν παιδιά, είναι «φίλοι μας, γείτονές μας, συνάδελφοί μας. Δεν θα έπρεπε να περιμένουν αποφάσεις της δικαιοσύνης για να μάθουν την τύχη τους, όταν το Κογκρέσο θα μπορούσε να αναλάβει δράση τώρα», τόνισαν οι εργοδότες αυτοί σε επιστολή τους προς τη Νάνσι Πελόσι, την Δημοκρατική πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων, και τον Μιτς Μακόνελ, τον Ρεπουμπλικάνο πρόεδρο της Γερουσίας.

Οι υπογράφοντες είναι επικεφαλής εταιρειών διαφόρων κλάδων, ωστόσο τον τόνο δίνει η Σίλικον Βάλεϊ. Ανάμεσά τους φιγουράρουν ο Τιμ Κουκ (Apple), ο Τζεφ Μπέζος (Amazon), η Μέρι Μπάρα (General Motors), o Σούνταρ Πιτσάι (Google), ο Νταγκ Μακμίλον (WalMart).

Tο κείμενο υπογράφει και ο Στίβεν Σουόρτσμαν, ιδρυτής του επενδυτικού ταμείου BlackStone, προσωπικός φίλος του Ρεπουμπλικάνου προέδρου Ντόναλντ Τραμπ.

«Eχει έλθει η ώρα το Κογκρέσο να ψηφίσει νόμο που θα δίνει στους Dreamers τις εγγυήσεις που έχουν ανάγκη», τονίζουν οι εργοδότες.

Περίπου 700.000 «ονειροπόλοι» απειλούνται με απέλαση. Το πρόγραμμα DACA, που τέθηκε σε εφαρμογή από την κυβέρνηση του προηγούμενου προέδρου, του Δημοκρατικού Μπαράκ Ομπάμα, τους επέτρεπε να σπουδάζουν και να εργάζονται στις ΗΠΑ, ωσότου καταργήθηκε κατ' εντολή Τραμπ.

Στα μέσα Ιανουαρίου, ο ένοικος του Λευκού Οίκου πρότεινε να τους δοθεί αναστολή για τρία χρόνια με αντάλλαγμα το πράσινο φως του Κογκρέσου προκειμένου να διατεθούν κονδύλια ύψους 5,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων ώστε να προχωρήσει η ανέγερση του τείχους που θέλει να υψωθεί στα σύνορα με το Μεξικό για να καταπολεμηθεί η παράτυπη μετανάστευση, εμβληματική προεκλογική του υπόσχεση.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή