Μέι στο υπουργικό συμβούλιο: Δεν θα γίνει νέα ψηφοφορία για το Brexit αυτή την εβδομάδα

Μέι στο υπουργικό συμβούλιο: Δεν θα γίνει νέα ψηφοφορία για το Brexit αυτή την εβδομάδα

1' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το βρετανικό κοινοβούλιο δεν θα κληθεί να ψηφίσει μια αναθεωρημένη συμφωνία για το Brexit αυτήν την εβδομάδα επεσήμανε σήμερα η Βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι απευθυνόμενη στα μέλη της Βουλής των Κοινοτήτων με σκοπό να τους ενημερώσει για την εξέλιξη των συνομιλιών που έχει με τους ευρωπαίους ομολόγους της σε μία προσπάθεια τροποποίησης της συμφωνίας αποχώρησης, η οποία απερρίφθη από το κοινοβούλιο τον Ιανουάριο.

Η πρωθυπουργός της χώρας χρειάζεται περισσότερο χρόνο για να διαπραγματευτεί με την Ευρωπαϊκή Ένωση, ανέφερε χαρακτηριστικά το γραφείο της Μέι. 

Η ίδια επιδιώκει αλλαγές επί της συμφωνίας που είχε συζητησει με την Ενωση, αφού οι βουλευτές της χώρας απέρριψαν μεγάλο μέρος της εξαιτίας κυρίως των ανησυχιών επί των όρων που έχουν ως στόχο την αποφυγή επιστροφής των συνοριακών ελέγχων στην Ιρλανδία. 

Η Μέέι ελπίζει να επιτύχει υποχωρήσεις των Βρυξελλών ως προς το ιρλανδικό backstop, επί του οποίου επικεντρώνονται οι αντιρρήσεις τόσο των υποστηρικτών του Brexit όσο και των υποστηρικτών της παραμονής στην Ενωση. 

«Είναι σαφές ότι αυτές οι συζητήσεις με την ΕΕ θα χρειαστούν λίγο περισσότερο χρόνο για να ολοκληρωθούν. Ως εκ τούτου δεν θα προχωρήσουμε σε ψηφοφορία αυτή την εβδομάδα», δήλωσε εκπρόσωπος του γραφείου της πρωθυπουργού μετά την εβδομαδιαία συνάντηση της Μέι με το υπουργικό συμβούλιο.

Νωρίτερα σήμερα αποσπάσματα της ομιλίας της προς τους Βρετανούς υπουργούς δόθηκαν στην δημοσιότητα από τις υπηρεσίες της Ντάουνινγκ Στριτ.

Βάσει των αποσπασμάτων η Μέι φέρεται να τόνισε ότι «οι συνομιλίες βρίσκονται σε κρίσιμη φάση», ενώ ζήτησε από τους βουλευτές «να ελέγξουν τα νεύρα τους», καθώς πλησιάζει επικίνδυνα η ημερομηνία της 29ης Μαρτίου. «Πρέπει όλοι να ελέγξουμε τα νεύρα μας για να επιτύχουμε τις αλλαγές που αυτό το σώμα έχει ζητήσει και να υλοποιήσουμε την προγραμματισμένη ημερομηνία το Brexit», τόνισε μεταξύ άλλων η Βρετανίδα πρωθυπουργός. 

«Εξασφαλίζοντας τις αναγκαίες τροποποιήσεις για το backstop, προστατεύοντας τα δικαιώματα των εργαζομένων και ενισχύοντας την προστασία του περιβάλλοντος, καθώς και ενισχύοντας τον ρόλο του κοινοβουλίου στην προσεχή φάση των διαπραγματεύσεων, πιστεύω ότι μπορούμε να επιτύχουμε μία συμφωνία που θα υποστηριχθεί από το σώμα αυτό», φέρεται να εξήγησε. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή