ΗΠΑ: Τηλεπαρουσιαστής δεν πλένει τα χέρια του

ΗΠΑ: Τηλεπαρουσιαστής δεν πλένει τα χέρια του

1' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σίγουρα η εκπομπή «Fox and Friends» κάνει αναφορές που μπορούν να προκαλέσουν έντονες αντιδράσεις. Ωστόσο, η τελευταία αποκάλυψη που προκαλεί πραγματικό σοκ, έγινε από τον τηλεπαρουσιαστή Πιτ Χέγκσεθ, ο οποίος δήλωσε ότι έχει να πλύνει τα χέρια του τουλάχιστον δέκα χρόνια, καθώς «τα μικρόβια στην πραγματικότητα δεν υπάρχουν. Δεν μπορώ να τα δω και άρα δεν υπάρχουν».

Η παραδοχή ήρθε όταν η συμπαρουσιάστριά του, Τζεντεντία Μπίλα, δήλωσε ότι ο Πιτ Χέγκσεθ έφαγε πίτσα, η οποία είχε παραμείνει έξω, στα παρασκήνια, για περισσότερο από μία ημέρα. Ο Χέγκσεθ δήλωσε ότι ανάμεσα στις αποφάσεις που έλαβε με την έλευση του νέου έτους ήταν να λέει κατά τη διάρκεια της εκπομπής και μπροστά στο κοινό, ό,τι λέει και όταν κλείνουν οι κάμερες. Ετσι άρχισε να εξηγεί τις παράξενες θέσεις του για την προσωπική υγιεινή. «Εγώ εμβολιάζομαι», δήλωσε τη στιγμή που η συμπαρουσιάστριά του –καθόταν δίπλα του στον καναπέ– ικέτευε «κάποιος ας με βοηθήσει».

Ο Χέγκσεθ, ο οποίος είναι πρώην αξιωματικός των ενόπλων δυνάμεων, επεξήγησε τη θέση του μετά την εκπομπή, αναρτώντας ένα τιτίβισμα ενός άλλου αρνητή του πλυσίματος των χεριών με το hashtag #DontWash.

Ωστόσο, φαίνεται ότι αργότερα τα «μάζεψε» και ισχυρίστηκε ότι απλά αστειευόταν, όπως πολλοί είχαν σχολιάσει στο Τwitter. Για να αποδείξει, μάλιστα, ότι αυτή ήταν η πραγματικότητα, ανήρτησε και το τιτίβισμα μιας προσωπικότητας του MSNBC, του Κρίς Χάιες, στο οποίο ανέφερε ότι ήταν προφανές ότι ο Χέγκσεθ αστειευόταν. Αλλά και σε συνέντευξη που παραχώρησε λίγο μετά το επεισόδιο στην εφημερίδα USA Today, δήλωσε ότι προφανώς αστειευόταν ισχυριζόμενος ότι έχει να πλύνει τα χέρια του δέκα χρόνια επειδή δεν υπάρχουν μικρόβια. Mάλιστα, τόνισε ότι επρόκειτο για ένα σχόλιο που έκανε με μισή καρδιά. «Ζούμε σε μία κοινωνία όπου ο κόσμος περπατάει με απολυμαντικό χεριών στην τσέπη του και απολυμαίνονται 19.000 φορές την ημέρα, σαν να πρόκειται αυτό να τους σώσει τη ζωή. Φροντίζω τον εαυτό μου αλλά δεν διακατέχομαι από έμμονες ιδέες», είπε. Αξίζει να σημειωθεί ότι το αρχικό σχόλιο είναι αντίθετο προς την αποδεδειγμένη θέση της επιστημονικής κοινότητας ότι, δηλαδή, ιοί και μικρόβια μεταδίδονται εύκολα με τη δερματική επαφή προκαλώντας λοιμώξεις και ασθένειες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή