Σαουδική Αραβία και Παναμάς στην οικονομική «μαύρη λίστα» της ΕΕ

Σαουδική Αραβία και Παναμάς στην οικονομική «μαύρη λίστα» της ΕΕ

48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πρόσθεσε την Σαουδική Αραβία και τον Παναμά και άλλες χώρες στη «μαύρη λίστα» με τις κράτη τα οποία αποτελούν απειλή για την Ένωση λόγω των χαλαρών μέτρων ελέγχου απέναντι στην χρηματοδότηση τρομοκρατικών οργανώσεων και το «ξέπλυμα χρήματος», δήλωσε Ευρωπαίος αξιωματούχος.

Συνολικά 23 χώρες ή περιοχές προστέθηκαν στη λίστα. Αυτές είναι το Αφγανιστάν, η Αμερικανική Σαμόα, οι Μπαχάμες, η Μποτσουάνα, η Βόρεια Κορέα, η Αιθιοπία, η Γκάνα, η νήσος Γκουάμ, το Ιράν, το Ιράκ, η Λιβύη, η Νιγηρία, το Πακιστάν, ο Παναμάς, το Πουέρτο Ρίκο, η Σαμόα, η Σαουδική Αραβία, η Σρι Λάνκα, η Συρία, το Τρινιντάντ και Τομπάγκο, η Τυνησία, οι Αμερικανικές Παρθένοι Νήσοι και η Υεμένη.

Για τις χώρες που βρίσκονται στη «μαύρη λίστα» της ΕΕ, εκτός από την ζημιά στη φήμη και την αξιοπιστία τους, περιπλέκονται και οι οικονομικές τους σχέσεις με την ΕΕ.

Οι ευρωπαϊκές τράπεζες θα πρέπει να διεξάγουν πρόσθετους ελέγχους πριν εμπλακούν σε συναλλαγές με μία από τις παραπάνω χώρες ή περιοχές.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή