Εφιάλτης χωρίς τέλος για τον 7χρονο «Μέσι του Αφγανιστάν» που έγινε στόχος των Ταλιμπάν

Εφιάλτης χωρίς τέλος για τον 7χρονο «Μέσι του Αφγανιστάν» που έγινε στόχος των Ταλιμπάν

1' 22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η ιστορία του επτάχρονου Μουρτάζα Αχμάντι, του «μικρού Μέσι του Αφγανιστάν», άλλαξε δραματικά όταν το νεαρό έκανε πραγματικότητα το όνειρο της ζωής του και συναντήθηκε με τον διάσημο Αργεντινό σούπερ σταρ της Μπαρτσελόνα, το 2016 στο Κατάρ.

Έκτοτε η ζωή του έχει μετατραπεί σε εφιάλτη, αφού η αναγνωρισιμότητά του, τον κατέστησε στόχο των Ταλιμπάν και αναγκάστηκε να εγκαταλείψει το σπίτι του μαζί με σχεδόν όλη την οικογένειά του, προκειμένου να γλιτώσει τις επιθέσεις τους.

Η εικόνα του, να φοράει μία φανέλα ποδοσφαίρου, φτιαγμένη από μία πλαστική σακούλα, με τα χρώματα της Αργεντινής και έχοντας στην πλάτη του το νούμερο «10» με το όνομα του Μέσι, είχε «πλημμυρίσει» τότε τα μέσα ενημέρωσης και τα κοινωνικά δίκτυα.

Ακολούθησε η συνάντηση με το ίνδαλμά του, στο τέλος του 2016 στο Κατάρ, σε έναν φιλικό αγώνα της Μπαρτσελόνα, ώσπου οι δύο τους εμφανίστηκαν στο γήπεδο, όπου ο Μέσι κρατούσε από το χέρι τον μικρό.

Ο Αργεντινός, Πρεσβευτής Καλής Θέλησης της UNICEF, στη συνέχεια προσέφερε πλήρη ρουχισμό της Μπαρτσελόνα, μία υπογεγραμμένη φανέλα της εθνικής Αργεντινής, καθώς και μια μπάλα.

«Στην Καμπούλ δεν μπορώ να βγαίνω πλέον έξω από το σπίτι. Μπορώ να παίζω μόνο μέσα στο σπίτι», λέει ο Αχμάντι και προσθέτει: Όταν ήμουν στην πόλη μου, δεν μπορούσα να φορέσω τη φανέλα του Μέσι επειδή φοβόμουν ότι κάποιος θα μου κάνει κακό.

Θέλω να φύγω από αυτή τη χώρα. Οι Ταλιμπάν σκοτώνουν τους συγγενείς μου και μπαίνουν στα σπίτια. Σταματάνε αυτοκίνητα και σκοτώνουν περαστικούς», δηλώνει σήμερα στο CNN.

Η οικογένεια Αχμάντι ανήκει στην εθνοτική ομάδα Χαζάρα, που είναι σιίτες. Οι (Σουνίτες) Ταλιμπάν, έχουν πραγματοποιήσει στρατιωτική επιχείρηση εναντίον πολιτοφυλάκων της Χαζάρα, αναγκάζοντας 4.000 οικογένειες σε φυγή, σύμφωνα με τον ΟΗΕ.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή