Δύο τόνους κοκαΐνης διακινούσαν στη Γερμανία

Δύο τόνους κοκαΐνης διακινούσαν στη Γερμανία

1' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΒΕΡΟΛΙΝΟ. Δίωξη σε οκτώ υπόπτους άσκησε η εισαγγελία της πόλης Λάντσχουτ της Βαυαρίας για εισαγωγή και διακίνηση στη Γερμανία 1,8 τόνου κοκαΐνης, μεταξύ Απριλίου 2017 και Σεπτεμβρίου 2018. Οι οκτώ Αλβανοί συλληφθέντες είναι μέλη διεθνούς κυκλώματος.

Την υπόθεση άρχισε να ερευνά η αστυνομία μετά τον εντοπισμό μικρών συσκευασιών κοκαΐνης σε κιβώτια με μπανάνες, από εργαζομένους σούπερ μάρκετ της Βαυαρίας. Η αστυνομία διαπίστωσε ότι οι συσκευασίες προήλθαν από αποθήκη όπου αποθηκεύονταν άγουρες μπανάνες από τον Ισημερινό. Οι αποθήκες αυτές είχαν επανειλημμένα γίνει στόχος ενόπλων ληστών. Οι Αρχές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι τα ναρκωτικά είχαν εισαχθεί με φορτία μπανάνας, ενώ οι Αλβανοί διακινητές ειδοποιούνταν από συνεργούς τους για να εισβάλουν στις αποθήκες και να ανακτήσουν τα «προϊόντα» τους.

Η ομάδα των ληστών φέρεται να ακολουθούσε εντολές των επικεφαλής του κυκλώματος που βρίσκονταν στο Αμβούργο. Ενας από τους υπόπτους, ο 21χρονος Αλβανός υπήκοος Ντάριο Λ., φέρεται να διοικούσε το κύκλωμα από το διαμέρισμά του στο Αμβούργο, ενώ γενικός αρχηγός της συμμορίας φέρεται να ήταν ο 40χρονος ομοεθνής του Αλμπέρτο Κ.

Σε ξεχωριστή υπόθεση, τέσσερις άνδρες καταδικάστηκαν τον περασμένο Δεκέμβριο στο Αμβούργο για διακίνηση 180 κιλών κοκαΐνης με προορισμό την Ολλανδία.

«Η άσκηση διώξεων κατά του κυκλώματος της Βαυαρίας κατάφερε αποφασιστικό πλήγμα εναντίον μιας πανίσχυρης και καλά οργανωμένης συμμορίας, η δραστηριότητα της οποίας διεκόπη. Οφείλουμε, ωστόσο, να επισημάνουμε ότι η διακοπή της δραστηριότητας των διακινητών δεν θα διαρκέσει για πολύ, καθώς τα κυκλώματα αυτά σπεύδουν να αντικαταστήσουν τα μέλη τους με νέα στελέχη», είπε ο επικεφαλής της έρευνας της τελωνειακής υπηρεσίας, Πέτερ Κέλερ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή