Μαδούρο στο AP: Ο ΥΠΕΞ μας συναντήθηκε μυστικά με τον ειδικό απεσταλμένο των ΗΠΑ

Μαδούρο στο AP: Ο ΥΠΕΞ μας συναντήθηκε μυστικά με τον ειδικό απεσταλμένο των ΗΠΑ

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο ειδικός απεσταλμένος των ΗΠΑ για τη Βενεζουέλα, ο Ελιοτ Ειμπραμς, συναντήθηκε μυστικά με τον υπουργό Εξωτερικών της χώρας της Λατινικής Αμερικής, τον Χόρχε Αρεάσα. Η τελευταία συνάντηση έγινε αυτή την εβδομάδα, όπως ανέφερε ο ίδιος ο Νικολάς Μαδούρο κατά τη διάρκεια συνέντευξης του στο Associated Press.

Η Ουάσινγκτον έχει πάψει επισήμως να διατηρεί σχέσεις με την κυβέρνηση του Μαδούρο, αφού έχει αναγνωρίσει ως νόμιμο μεταβατικό πρόεδρο της χώρας τον αντιπολιτευόμενο Χουάν Γκουαϊδό, τον πρόεδρο της Βουλής που τον περασμένο μήνα αυτοανακηρύχθηκε πρόεδρος, υποσχόμενος να τερματίσει την ανθρωπιστική κρίση.

Ο Αρεάσα συναντήθηκε δύο φορές με τον Ειμπραμς στη Νέα Υόρκη, οι δύο άνδρες συζήτησαν για αρκετές ώρες και ο ΥΠΕΞ της Βενεζουέλας κάλεσε τον Αμερικανό απεσταλμένο να επισκεφθεί το Καράκας «ιδιωτικά, επίσημα ή μυστικά», δήλωσε ο Μαδούρο στο AP.

Μαδούρο στο AP: Ο ΥΠΕΞ μας συναντήθηκε μυστικά με τον ειδικό απεσταλμένο των ΗΠΑ-1

«Αν (ο Ειμπραμς) θέλει να συναντηθούμε, απλά ας μου πει πότε, πού και πώς και θα είμαι εκεί», πρόσθεσε ο πρόεδρος της Βενεζουέλας.

Η πιο πρόσφατη συνάντηση Ειμπραμς – Αρεάσα έγινε τη Δευτέρα, ανέφερε το Associated Press, επικαλούμενο κυβερνητικό αξιωματούχο της Βενεζουέλας.

Ο Ειμπραμς δήλωσε την 7η Φεβρουαρίου ότι έχει «περάσει προ πολλού» ο καιρός που θα μπορούσε να αρχίσει διάλογος ανάμεσα στις κυβερνήσεις του Ντόναλντ Τραμπ και του Νικολάς Μαδούρο για οτιδήποτε άλλο πέραν της διαπραγμάτευσης των όρων της αποχώρησης του σοσιαλιστή προέδρου από την εξουσία.

Μαδούρο στο AP: Ο ΥΠΕΞ μας συναντήθηκε μυστικά με τον ειδικό απεσταλμένο των ΗΠΑ-2

Στέλεχος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ το οποίο ερωτήθηκε για τις δηλώσεις του Μαδούρο ανέφερε πως «δεν πρέπει να εκπλήσσει κανέναν ότι αξιωματούχοι (…) ανταλλάσσουν απόψεις με πολλούς και διάφορους ξένους συνομιλητές, ειδικά ενόσω συνεχίζουμε να λαμβάνουμε όλα τα μέτρα που απαιτούνται για να έχουμε εγγυήσεις ως προς την ασφάλεια του προσωπικού της πρεσβείας μας» στη Βενεζουέλα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή