Η Μέρκελ υποδέχεται το καρναβάλι

Η Μέρκελ υποδέχεται το καρναβάλι

1' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΒΕΡΟΛΙΝΟ. Η καγκελάριος Αγκελα Μέρκελ είναι συχνά θέμα των αρμάτων στο γερμανικό καρναβάλι και η ίδια το ανέχεται, επειδή διαθέτει χιούμορ. Χθες υποδέχθηκε ομάδες μασκαράδων γιατί θεωρεί ότι το καρναβάλι είναι κομμάτι της γερμανικής πολιτιστικής κληρονομιάς. «Το γεγονός ότι μπορούμε να γελάμε όχι μόνο μεταξύ μας, αλλά και ο ένας εις βάρος του άλλου, αυτό συμβαίνει συχνά και στην πολιτική», δήλωσε η καγκελάριος, η οποία φημίζεται άλλωστε για τη διάθεση σαρκασμού και αυτοσαρκασμού. «Το ανεχόμαστε, όμως, με χιούμορ και μας είναι, θα μπορούσα μάλιστα να ισχυριστώ πως μου είναι, σχετικά εύκολο αυτό», είπε χαρακτηριστικά, υποδεχόμενη στη γερμανική πρωτεύουσα εκπροσώπους καρναβαλιστών από τα διαφορετικά κρατίδια της Γερμανίας. Το καρναβάλι συνδέει την παράδοση με την καινοτομία, επειδή εφευρίσκει εαυτό εκ νέου κάθε χρόνο με καινούργια μουσικά κομμάτια και νέα άρματα στις απανταχού παρελάσεις. «Δεν μπορεί κανείς να παραβλέψει ότι σήμερα αντηχεί εδώ, στην καγκελαρία, η μουσική», κατέληξε στην ομιλία της.

Στην Κολωνία, στη μεγάλη παρέλαση της Καθαράς Δευτέρας, τρεις είναι οι πολιτικές προσωπικότητες που αναμένεται να κυριαρχήσουν: η Μέρκελ, ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ και η Ανεγκρετ Κραμπ-Κάρενμπαουερ (ΑΚΚ), η οποία διαδέχθηκε την καγκελάριο στην ηγεσία των Χριστιανοδημοκρατών. Σε ένα από τα άρματα η Μέρκελ εμφανίζεται να αυτοκαταστρέφεται όπως το έργο του καλλιτέχνη Banksy στην πρόσφατη δημοπρασία. Η ΑΚΚ φέρεται να πίνει ένα μπουκάλι σαμπάνια «Μέρκελ», τη στιγμή που οι εσωκομματικοί της αντίπαλοι Φρίντριχ Μερτς και Γιενς Σπαν παρακολουθούν πένθιμα την ήττα τους στην αναμέτρηση. Το Σαββατοκύριακο η ΑΚΚ επέστρεψε στην πατρίδα της, στο κρατίδιο του Σάαρλαντ, για να αναλάβει εκ νέου τον ετήσιο ρόλο της ως καθαρίστρια Γκρέτελ στη διάρκεια των εορταστικών εκδηλώσεων για το καρναβάλι. Ντυμένη με ποδιά και μαντίλι στο κεφάλι, η ΑΚΚ έκανε αστεία για την ανάδειξη της ηγεσίας του κόμματος τον περασμένο Δεκέμβριο, τη μάχη κατά των ντιζελοκίνητων οχημάτων και τα πολιτικά προβλήματα στο Βερολίνο ενώπιον ενός πλήθους χιλίων ατόμων. Πολλοί Γερμανοί πολιτικοί ντύνονται μασκαράδες: φέτος η υπουργός Δικαιοσύνης Καταρίνα Μπάρλεϊ ντύθηκε Αγαλμα της Ελευθερίας, ενώ ο Μάρκους Ζέντερ, ηγέτης των Βαυαρών Χριστιανοκοινωνιστών, εμφανίστηκε ως πανκ στις εκδηλώσεις.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή