Βρετανία: Αποχώρησαν τρεις Συντηρητικοί βουλευτές

Βρετανία: Αποχώρησαν τρεις Συντηρητικοί βουλευτές

1' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΛΟΝΔΙΝΟ. Στους οκτώ βουλευτές μειώθηκε από χθες η πλειοψηφία της κυβέρνησης της Τερέζα Μέι στη Βρετανία, μετά την αποχώρηση τριών βουλευτών, που προσεχώρησαν στη νέα ανεξάρτητη ομάδα. Οι τρεις υποστήριξαν ότι το Συντηρητικό Κόμμα έχει γίνει όμηρος της ακραίας πτέρυγας. «Δεν θεωρούμε ότι μπορούμε να παραμείνουμε σε ένα κόμμα που κυβερνά ως όμηρος του ΕRG (σ.σ. των σκληροπυρηνικών ευρωσκεπτικιστών) και του (βορειοϊρλανδικού) DUP. Το Brexit έχει αλλάξει το Συντηρητικό Κόμμα, καταπνίγοντας κάθε προσπάθεια εκσυγχρονισμού του», ανέφεραν οι βουλευτές Αννα Σάουμπρι, Σάρα Γούλαστον και Χάιντι Αλεν στην επιστολή αποχώρησής τους. «Το κόμμα απέτυχε παντελώς να αντιπαρατεθεί στο ERG, το οποίο λειτουργεί ανοικτά ως κόμμα μέσα στο κόμμα, με δικό του ηγέτη, επικεφαλής κοινοβουλευτικής ομάδας και πολιτική», σημείωσαν.

Η Σάουμπρι είχε υποστεί παρενόχληση από οπαδούς του σκληρού Brexit στους δρόμους γύρω από το βρετανικό Κοινοβούλιο. «Δεν βρίσκεσαι σε ένα πολιτικό κόμμα για να το πολεμήσεις. Η αλήθεια είναι ότι η μάχη τελείωσε και η άλλη πλευρά κέρδισε», δήλωσε.

Οι τρεις αποχωρήσασες από το Συντηρητικό Κόμμα κάθισαν χθες πλάι στους οκτώ αποσκιρτήσαντες από το Εργατικό Κόμμα, σχηματίζοντας την ανεξάρτητη ομάδα. Η ομάδα δεν είναι επισήμως κόμμα, ως εκ τούτου δεν υποχρεούται να τηρεί κανόνες διαφάνειας, όπως αυτοί που υπαγορεύουν την αποκάλυψη των πηγών χρηματοδότησης. Η Βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι εξέφρασε τη θλίψη της για τις αποχωρήσεις, σημειώνοντας ότι το Brexit είναι μια δύσκολη διαδικασία. Κατά τις χθεσινές επαφές της στις Βρυξέλλες δεν προέκυψε κάτι αξιοσημείωτο, πέρα από το χανσαπλάστ που έφερε ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ στο μάγουλο και το οποίο, όπως διαβεβαίωσε τους δημοσιογράφους, προέκυψε από ατύχημα στο ξύρισμα και όχι από κάποια έντονη στιγμή της διαπραγμάτευσης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή