«Ατακτες» καταστάσεις στον δρόμο για το Brexit

«Ατακτες» καταστάσεις στον δρόμο για το Brexit

1' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΛΟΝΔΙΝΟ. Αυστηρή προειδοποίηση προς τη Βρετανίδα πρωθυπουργό Tερέζα Μέι, αλλά και προς τους συναδέλφους τους που σκοπεύουν να καταψηφίσουν τη συμφωνία αποχώρησης, εξέδωσαν χθες βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος στη Βρετανία. Οι βουλευτές υποστήριξαν ότι είναι έτοιμοι να ψηφίσουν την τροπολογία που στηρίζεται από την αντιπολίτευση και η οποία ζητεί να μετατεθεί η ημερομηνία εξόδου της Βρετανίας από την Ε.Ε., εφόσον δεν υπάρξει συμφωνία. Κάποιοι Συντηρητικοί βουλευτές, μέλη της ομάδας ERG υπό τον Τζέικομπ Ρις Μογκ, φέρονται αποφασισμένοι να καταψηφίσουν τη νέα συμφωνία της πρωθυπουργού, προτιμώντας την άτακτη έξοδο. «Αν (οι σκληροί) νομίζουν ότι καταψηφίζοντας τη συμφωνία θα επιτύχουν έξοδο χωρίς συμφωνία, θα απογοητευθούν. Στην πραγματικότητα, θα καταλήξουν να υποχρεώσουν τους συναδέλφους τους να πάρουν μια απόφαση η οποία μπορεί να καθυστερήσει, ακόμη και να ακυρώσει το Brexit», είπε ο εκπρόσωπος της Ομάδας για την Υλοποίηση του Brexit Σάιμον Χαρτ. «Είναι σημαντικό να κατανοήσουν η πρωθυπουργός και το περιβάλλον της ποιες είναι οι διαθέσεις των μελών του κόμματος».

Εν τω μεταξύ, στην απέναντι πλευρά της αίθουσας της Βουλής των Κοινοτήτων, οι αποχωρήσεις συνεχίζονται. Ενας ακόμη βουλευτής της δεξιάς πτέρυγας των Εργατικών, ο Ιαν Οστιν, αποχώρησε χθες από το κόμμα, υποστηρίζοντας ότι αυτό έχει περάσει στον έλεγχο της «Ακρας Αριστεράς». «Δεν θα μπορούσα ποτέ να ζητήσω από τους ψηφοφόρους της περιφέρειάς μου να κάνουν τον Τζέρεμι Κόρμπιν πρωθυπουργό», είπε ο Οστιν. Ερευνες έχουν δείξει ότι μόλις το 6% των ψηφοφόρων των Εργατικών ψηφίζει με βάση το πρόσωπο του βουλευτή, οπότε ο Οστιν, όπως και οι υπόλοιποι οκτώ που αποχώρησαν από τους Εργατικούς τη Δευτέρα, αντιμετωπίζει τον κίνδυνο να μην επανεκλεγεί. Το Εργατικό Κόμμα θα προτιμούσε να υποβληθούν στη βάσανο της ψήφου το ταχύτερο. «Εξελέγη ως βουλευτής των Εργατικών, άρα θα ήταν δημοκρατικό να παραιτηθεί και να αφήσει τον λαό του Ντάντλεϊ να επιλέξει εκ νέου τον αντιπρόσωπο που επιθυμεί», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Εργατικού Κόμματος. Πληροφορίες ανέφεραν ότι σήμερα και αύριο αναμένονται τρεις ακόμη αποχωρήσεις από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή