Brexit: Η πιθανότητα παράτασης ισχύος του άρθρου 50 συζητήθηκε στη συνάντηση Μέρκελ – Μέι

Brexit: Η πιθανότητα παράτασης ισχύος του άρθρου 50 συζητήθηκε στη συνάντηση Μέρκελ – Μέι

47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η πιθανότητα παράτασης της ισχύος του Αρθρου 50 τέθηκε επί τάπητος σε συνάντηση που είχε η Βρετανή πρωθυπουργός Τερέζα Μέι με την Γερμανίδα Καγκελάριο Αγκελα Μέρκελ, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής της Ε.Ε. με τις χώρες του Αραβικού Συνδέσμου στην Αίγυπτο, αλλά δεν έγινε «ουσιαστική» συζήτηση πάνω σε αυτό, δήλωσε Βρετανός κυβερνητικός αξιωματούχος.

«Δεν ήταν κάτι που έθιξε η πρωθυπουργός», πρόσθεσε ο αξιωματούχος απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφων για το αν συζητήθηκε μια πιθανή καθυστέρηση του Brexit και συμπλήρωσε ότι η Μέι, αν τη ρωτούσαν, θα απαντούσε ότι μια παράταση δεν είναι κάτι που θέλει να κάνει.

Η ίδια πηγή σημείωσε επίσης ότι το θέμα αυτό δεν βρέθηκε στο επίκεντρο των συνομιλιών που είχαν οι δύο επικεφαλής στο περιθώριο της Συνόδου.

«Ήταν μια καλή συνομιλία, μια ευκαιρία για την πρωθυπουργό να ενημερώσει την καγκελάριο, να μιλήσει για την εβδομάδα που έχουμε μπροστά μας, (συμπεριλαμβανομένης) της δήλωσης που θα κάνει αύριο στο κοινοβούλιο», κατέληξε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters, DPA

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή