CNNTurk: Πρόβα πολέμου η άσκηση «Γαλάζια Πατρίδα»

CNNTurk: Πρόβα πολέμου η άσκηση «Γαλάζια Πατρίδα»

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μακροσκελές άρθρο σχετικά με την μεγάλη άσκηση του πολεμικού ναυτικού της Τουρκίας που θα ξεκινήσει στις 27 Φεβρουαρίου  σε περιοχές που περιλαμβάνουν τμήματα του Αιγαίου και της Ανατολικής Μεσογείου, φιλοξενεί το CNNTurk.

Σε αυτό, η άσκηση «Γαλάζια Παρτίδα»  – που θα γίνει με πραγματικά πυρά  – χαρακτηρίζεται ως πρόβα πολέμου. 

Σύμφωνα με το δίκτυο, στην άσκηση θα συμμετέχουν συνολικά 102 πολεμικά πλοία, ανάμεσά τους και υποβρύχια, κορβέτες και αποβατικά,  πλήρως εξοπλισμένα.

«Φρεγάτες και οι κορβέτες από τις κύριες βάσεις του Gölcük και του Aksaz θα ανοιχτούν στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο με πλήρες πολεμικό φορτίο» αναφέρεται χαρακτηριστικά. 

Το CNNTurk αναφέρει ακόμα πως στην άσκηση θα λάβουν μέρος και αεροσκάφη και ελικόπτερα της πολεμικής αεροπορίας, ενώ θα γίνει χρήση  για πρώτη φορά χρήση των εγχώρια κατασκευασμένων πυραύλων Cirit και Umtas.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, ο ίδιος ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, θα παρακολουθήσει την άσκηση.

Ο όρος «Γαλάζια Πατρίδα», παραπέμπει ευθέως στη σχετική φρασεολογία του υπουργού Εθνικής Αμυνας της Τουρκίας Χουλουσί Ακάρ για τα 462.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα που περιγράφονται ως «επικράτεια» και χρησιμοποιείται για πρώτη φορά από την Άγκυρα για μια αεροναυτική άσκηση.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή