Συγκρατημένες αντιδράσεις Τραμπ εναντίον του Κόεν

Συγκρατημένες αντιδράσεις Τραμπ εναντίον του Κόεν

1' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μία ημέρα μετά τη δραματική κατάθεσή του στην Επιτροπή Ελέγχου της Βουλής των Αντιπροσώπων, όπου χαρακτήρισε τον Ντόναλντ Τραμπ «ρατσιστή» και «απατεώνα», ο Μάικλ Κόεν ανηφόρισε και πάλι στο Καπιτώλιο. Ο μέχρι πρότινος συνήγορος του Αμερικανού προέδρου, που έχει μετατραπεί σε δημόσιο κατήγορό του, επρόκειτο να καταθέσει, κεκλεισμένων των θυρών αυτή τη φορά, ενώπιον της Επιτροπής Πληροφοριών της Βουλής σχετικά με τη φημολογούμενη ρωσική ανάμειξη στις αμερικανικές εκλογές του 2016.

Νωρίτερα, ο Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος παρακολούθησε τα τεκταινόμενα στην Ουάσιγκτον από το Ανόι όπου βρισκόταν για τη συνάντησή του με τον Κιμ Γιονγκ Ουν, αντέδρασε σχετικά συγκρατημένα στις κατηγορίες του Κόεν. Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου, ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε ότι ο Κόεν ξεφούρνισε «πολλά ψέματα» στο Κογκρέσο, αλλά είπε την αλήθεια όταν δήλωσε ότι δεν μπορεί να τον κατηγορήσει για σύμπραξη με τη Ρωσία για τον επηρεασμό του εκλογικού αποτελέσματος. Νωρίτερα, είχε υποστηρίξει μέσω Twitter ότι ο πρώην δικηγόρος του εκτοξεύει ψευδείς κατηγορίες εναντίον του για να μειώσει την ποινή φυλάκισης που του έχει επιβληθεί.

Ο Κόεν έχει καταδικαστεί σε φυλάκιση τριών χρόνων γιατί έδωσε ψευδή κατάθεση στο Κογκρέσο το 2017 αναφορικά με την ατελέσφορη προσπάθεια του Ντόναλντ Τραμπ να οικοδομήσει ουρανοξύστη στη Μόσχα. Αμερικανοί αναλυτές εκτιμούσαν ότι από το σύνολο των καταγγελιών Κόεν στην Επιτροπή της Βουλής, μόνο εκείνες που αφορούν την προσφορά χρημάτων στην πορνοστάρ Στόρμι Ντάνιελς για να μην αποκαλύψει θρυλούμενη σεξουαλική τους σχέση θα μπορούσαν να εγείρουν δικαστικές κατηγορίες εναντίον του.

Περαιτέρω έρευνες

Η χθεσινή κατάθεση του Κόεν ήταν η τρίτη παρουσία του στο Κογκρέσο στη διάρκεια της τρέχουσας εβδομάδας. Ο κύκλος είχε ανοίξει την Τρίτη με την κεκλεισμένων των θυρών κατάθεσή του στην Επιτροπή Πληροφοριών της Γερουσίας και ολοκληρώθηκε χθες με την αντίστοιχη Επιτροπή της Βουλής. Ο Δημοκρατικός πρόεδρος της Επιτροπής Ελέγχου, Ελάιτζα Κάμινγκς, δήλωσε ότι θα διεξαχθούν περαιτέρω έρευνες για να διερευνηθούν οι καταγγελίες του Κόεν και δεν απέκλεισε να κληθούν να καταθέσουν, μεταξύ άλλων, ο μεγαλύτερος γιος του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ τζούνιορ και ο πρώην λογιστής του Αλεν Βάισελμπεργκ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή