Ο Γκουαϊδό επιστρέφει στη Βενεζουέλα και καλεί σε διαδηλώσεις

Ο Γκουαϊδό επιστρέφει στη Βενεζουέλα και καλεί σε διαδηλώσεις

1' 49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο ηγέτης της αντιπολίτευσης της Βενεζουέλας Χουάν Γκουαϊδό αναχώρησε σήμερα την παράκτια πόλη Σαλίνας στον Ισημερινό, αφού ανακοίνωσε την πρόθεσή του να επιστρέψει στην πατρίδα του για να ηγηθεί νέων διαδηλώσεων κατά του προέδρου Νικολάς Μαδούρο, αν και το δρομολόγιό του πίσω στη Βενεζουέλα παραμένει άγνωστο.

«Ανακοινώνω την επιστροφή μου στη χώρα. Καλώ τον λαό της Βενεζουέλας να συγκεντρωθεί σε ολόκληρη τη χώρα αύριο στις 11.00» τοπική ώρα (17.00 ώρα Ελλάδας), έγραψε ο Γκουαϊδό, ο οποίος αψήφησε την απαγόρευση εξόδου από τη χώρα του και επισκέφθηκε τη γειτονική Κολομβία, κατόπιν τη Βραζιλία, την Παραγουάη, την Αργεντινή και τον Ισημερινό.

 

 

Ο Γκουαϊδό, ο οποίος πέρασε τις τελευταίες ημέρες κάνοντας περιοδεία σε κράτη της Λατινικής Αμερικής έφυγε από τη Σαλίνας με αεροσκάφος της πολεμικής αεροπορίας του Ισημερινού και κατεύθυνση το λιμάνι Γουαγιακίλ, μετά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο της χώρας Λενίν Μορένο χθες, μετέδωσε το Reuters.

«Σας ευχαριστώ πρόεδρε Λενίν για τη βαθιά στήριξη στον αγώνα μας» έγραψε ο Γκουαϊδό στο Twitter.

 

 

Από το Γουγιακίλ δεν είναι σαφές ποιος θα είναι ο επόμενος σταθμός του ταξιδιού του. Για να φθάσει στο Καράκας έως αύριο, θα μπορούσε να επιβιβαστεί σε πτήσεις από τη Μπογκοτά ή την Πόλη του Παναμά, αν και η ομάδα του δεν αποκαλύπτει λεπτομέρειες της διαδρομής που θα ακολουθήσει.

Ο Χουάν Γκουαϊδό αψήφησε την περασμένη εβδομάδα τη δικαστική απόφαση που του απαγόρευε να ταξιδέψει εκτός της χώρας, όταν διέσχισε τα σύνορα της Κολομβίας για να συντονίσει τις προσπάθειες αποστολής ανθρωπιστικής βοήθειας στη Βενεζουέλα.

Η επιστροφή του αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο οι αρχές της Βενεζουέλας να επιχειρήσουν να τον συλλάβουν.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή