Οι πρόεδροι της Γαλλίας και της Ιταλίας θα τιμήσουν τον Λεονάρντο ντα Βίντσι

Οι πρόεδροι της Γαλλίας και της Ιταλίας θα τιμήσουν τον Λεονάρντο ντα Βίντσι

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν ανακοίνωσε ότι ο Ιταλός ομόλογός του Σέρτζιο Ματαρέλα θα παραστεί στις εορταστικές εκδηλώσεις τη 2α Μαΐου στο Αμπουάζ (κεντρική Γαλλία) για τα 500 χρόνια από τον θάνατο του Λεονάρντο ντα Βίντσι, σε μια συνέντευξη που παραχώρησε στο κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο, όπου τάχθηκε υπέρ της συμφιλίωσης των δύο χωρών.

«Εγιναν υπερβολικές δηλώσεις. Υπάρχουν σήμερα περιπέτειες. Εγώ, πιστεύω ότι αυτό που οφείλουμε στους λαούς μας, στην ιστορία μας και στην Ευρώπη, είναι να προχωρήσουμε παρακάτω» υπογράμμισε ο Γάλλος πρόεδρος αναφορικά με την ένταση στις σχέσεις Ρώμης- Παρισιού, που κορυφώθηκε τον περασμένο μήνα με την προσωρινή ανάκληση του πρέσβη της Γαλλίας στην Ιταλία.

«Η καλύτερη απόδειξη όλου αυτού (…) είναι πως αποφασίσαμε και οι δύο (με τον Ματαρέλα) ότι τη 2α Μαΐου, θα βρεθούμε για τα 500 χρόνια του Λεονάρντο Ντα Βίντσι στο Κλο Λισέ, στο Αμπουάζ και στο Σαμπόρ (δύο διάσημα κάστρα στο Λουάρ) με νέους από τη Γαλλία και την Ιταλία και θα μιλήσουμε για το μέλλον της Ευρώπης» σημείωσε ο Εμανουέλ Μακρόν.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή