Για δωροδοκία καταγγέλλουν τη Μέι

Για δωροδοκία καταγγέλλουν τη Μέι

1' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δόλωμα με στόχο τον προσεταιρισμό βουλευτών της αντιπολίτευσης ενόψει της κρίσιμης ψηφοφορίας για το Brexit θεωρούν οι Εργατικοί το νέο ταμείο για την ενίσχυση υποβαθμισμένων πόλεων, που δημιουργεί η κυβέρνηση της Τερέζα Μέι.

Συνολικού προϋπολογισμού 1,6 δισ. λιρών (1,86 δισ. ευρώ), το «Ταμείο για Ισχυρότερες Πόλεις» έχει στόχο, σύμφωνα με την κυβέρνηση των Συντηρητικών, να δημιουργήσει θέσεις εργασίας και να τονώσει την ανάπτυξη σε προβληματικές περιοχές. Ωστόσο, ο εκπρόσωπος Τύπου του Εργατικού Κόμματος Τζον Μακ Ντόνελ υποστήριξε ότι «αυτό το ταμείο αποπνέει απελπισία από μια κυβέρνηση, η οποία καταλήγει να δωροδοκεί μέλη του Κοινοβουλίου για να ψηφίσουν υπέρ της πρότασής της για το Brexit».

Περίπου ένα δισ. λίρες από το συνολικό κονδύλι του ταμείου προορίζεται για υποβαθμισμένες περιοχές της βόρειας Αγγλίας. Πολλές από αυτές ψήφισαν υπέρ του Brexit, αλλά εκπροσωπούνται από Εργατικούς στη Βουλή των Κοινοτήτων. Η κυβέρνηση αναμένεται να φέρει προς ψήφιση τη νέα πρότασή της για το Brexit στις 12 Μαρτίου, ενώ ως ημερομηνία εξόδου από την Ε.Ε. έχει οριστεί η 29η Μαρτίου. Μέλη της ισχυρίζονται ότι η δημιουργία του ταμείου υπαγορεύεται από λόγους κοινωνικής δικαιοσύνης και δεν συναρτάται από την ψήφο των βουλευτών για το Brexit.

Χθες, η στερλίνα σημείωσε νέα άνοδο στις χρηματαγορές (έχει ανατιμηθεί κατά 4,7% έναντι του ευρώ μέσα στο 2019), καθώς πληθαίνουν οι ενδείξεις ότι αρκετοί Συντηρητικοί βουλευτές, οπαδοί του Brexit, αρχίζουν να υποστέλλουν τη σημαία της πολεμικής τους εναντίον του σχεδίου Μέι και προσανατολίζονται τώρα να το ψηφίσουν. Από την πλευρά της, η πρωθυπουργός της Βρετανίας μετριάζει τις αξιώσεις της έναντι των Βρυξελλών, διευκολύνοντας την αναζήτηση συναινετικής λύσης. Σήμερα, ο υπουργός Brexit Στίβεν Μπάρκλεϊ και ο γενικός εισαγγελέας Τζέφρι Κοξ θα συναντηθούν στη βελγική πρωτεύουσα με τον Ευρωπαίο διαπραγματευτή Μισέλ Μπαρνιέ. Στο μεταξύ, η βρετανική αστυνομία απήγγειλε κατηγορία εναντίον του 31χρονου Τζον Μέρφι, ο οποίος μια μέρα νωρίτερα είχε εκτοξεύσει αυγό κατά του ηγέτη των Εργατικών Τζέρεμι Κόρμπιν, ενώ ο τελευταίος επισκεπτόταν μουσουλμανικό τέμενος στην εκλογική του περιφέρεια, στο βόρειο Λονδίνο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή