Άμεση ενίσχυση 1,6 δισ. ευρώ σε πόλεις που ψήφισαν υπέρ του Brexit δίνει η Τερέζα Μέι

Άμεση ενίσχυση 1,6 δισ. ευρώ σε πόλεις που ψήφισαν υπέρ του Brexit δίνει η Τερέζα Μέι

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τη δημιουργία Tαμείου αναπτυξιακής βοήθειας για πόλεις της κεντρικής και Bορειοανατολικής Αγγλίας, που επλήγησαν από την αποβιομηχάνιση και το κλείσιμο των ανθρακωρυχείων και οι κάτοικοι των οποίων ψήφισαν υπέρ του Brexit,  ανακοίνωσε η Τερέζα Μέι. 

 Πρόκειται για εκλογικές περιφέρειες του Εργατικού Κόμματος, οι ψηφοφόροι των οποίων ψήφισαν μαζικά υπέρ του Brexit στο δημοψήφισμα του Ιουνίου 2016. Σύμφωνα με τη βρετανίδα πρωθυπουργό, για αυτές τις πόλεις προβλέπεται πακέτο ενίσχυσης ύψους 1,6 δισεκατομμυρίου με άμεση εκταμίευση από τον προϋπολογισμό. 

Παρά τις διαμαρτυρίες και τις αρνήσεις της βρετανικής κυβέρνησης, η κίνηση της πρωθυπουργού αυτή τη συγκεκριμένη στιγμή στοχεύει στην εξασφάλιση της ψήφου περίπου 25 βουλευτών του Εργατικού Κόμματος που εκλέγονται στις εν λόγω περιοχές, ώστε να έχει την απαιτούμενη πλειοψηφία για την υπερψήφιση της συμφωνίας της με τις Βρυξέλες, που θα κατατεθεί στην Βουλή στις 12 Μαρτίου.

Με άλλα λόγια, το «Ταμείο για Ισχυρότερες Πόλεις» πρόκειται ουσιαστικά για ένα σχέδιο έμμεσης δωροδοκίας βουλευτών του Εργατικού Κόμματος, όπως καταγγέλλουν ηγετικά στελέχη του.

Από την πλευρά της, η βρετανική κυβέρνηση τονίζει ότι τα χρήματα αυτά θα δοθούν σε περιοχές που δεν μοιράζονται δίκαια την ευημερία της χώρας και θα έχουν στόχο τη δημιουργία θέσεων εργασίας, την εκπαίδευση των πολιτών και την ενίσχυση της οικονομικής δραστηριότητας.

Πηγή: Deutsche Welle, ΑΠΕ – ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή