Υποχρεωτική ανακοίνωση στην Air India: Σας ευχόμαστε μια ευχάριστη πτήση και Zήτω η Ινδία

Υποχρεωτική ανακοίνωση στην Air India: Σας ευχόμαστε μια ευχάριστη πτήση και Zήτω η Ινδία

1' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο εθνικός αερομεταφορέας της Ινδίας Air India ζήτησε από το πλήρωμα των αεροσκαφών να ολοκληρώνει όλες τις ανακοινώσεις του στη διάρκεια των πτήσεων με την πατριωτική φράση «Ζήτω η Ινδία», την ώρα που η χώρα διέρχεται κρίση με το γειτονικό Πακιστάν.

«Προς όλα τα πληρώματα, με άμεση ισχύ, απαιτείται από όλους να αναφωνούν “Τζάι Χιντ” (Ζήτω η Ινδία) έπειτα από όλες τις ανακοινώσεις, ύστερα από μια μικρή παύση και με ζήλο», αναφέρει εσωτερικό υπόμνημα της εταιρείας.

Εκπρόσωπος της Air India εξήγησε ότι η εντολή αυτή δόθηκε αρχικά το 2017, όμως χρειάστηκε να επαναληφθεί μετά την πρόσληψη νέου προσωπικού.

Ωστόσο η ανακοίνωση γίνεται σε μια περίοδο μεγάλης έντασης με το Πακιστάν, η οποία προκάλεσε ανησυχία παγκοσμίως για το ξέσπασμα νέας σύγκρουσης μεταξύ των δύο πυρηνικών δυνάμεων.

Η ένταση αυτή έχει ενισχύσει το πατριωτικό αίσθημα των Ινδών, με την υποκίνηση κυρίως του πρωθυπουργού Ναρέντρα Μόντι.

Αν και κάποιοι εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την εντολή της Air India, μερικοί αστειεύτηκαν για το πόσο ασυνήθιστο θα είναι να ολοκληρώνονται όλες οι ανακοινώσεις εν ώρα πτήσης με το σύνθημα «Ζήτω η Ινδία».

Μάλιστα ένας χρήστης του Twitter πρότεινε να γίνεται διαγωνισμός μεταξύ των επιβατών για το ποιος θα απαντήσει πιο δυνατά «Ζήτω η Ινδία», με τον νικητή να μπορεί να αναβαθμίσει δωρεάν τη θέση του.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT