Αμερικανός πρεσβευτής στο Λονδίνο: Οι σχέσεις ΗΠΑ- Βρετανίας θα ευδοκιμήσουν μετά το Brexit

Αμερικανός πρεσβευτής στο Λονδίνο: Οι σχέσεις ΗΠΑ- Βρετανίας θα ευδοκιμήσουν μετά το Brexit

1' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η σχέση της Βρετανίας με τις ΗΠΑ είναι πιο σημαντική από ποτέ και θα ευδοκιμήσει καθώς η Βρετανία πρόκειται να αποχωρήσει από την ΕΕ, δήλωσε σήμερα ο αμερικανός πρεσβευτής στο Λονδίνο Γούντι Τζόνσον.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι οι ευκαιρίες για μια μελλοντική εμπορική συμφωνία ανάμεσα στις δύο χώρες δεν θα πρέπει να πληγούν από αναίτιες ανησυχίες σχετικά με τις αγροτικές πρακτικές στις ΗΠΑ οι οποίες, όπως είπε, προκλήθηκαν σε μεγάλο βαθμό από την ΕΕ και είχαν στόχο να δημιουργήσουν εμπόδια στα αμερικανικά γεωργικά προϊόντα.

«Εχω εμπιστοσύνη ότι σε όποια κατεύθυνση κι αν αποφασίσετε να πάτε, οι ΗΠΑ και η ιδιαίτερη σχέση μας θα συνεχιστεί και θα ευημερήσει, ό,τι κι αν γίνει», δήλωσε στο ραδιόφωνο του BBC.

Ερωτηθείς αν αυτό περιλαμβάνει και το σενάριο του Brexit χωρίς συμφωνία, ο ίδιος απάντησε: «Σε κάθε κατάσταση γνωρίζω ότι οι δύο χώρες μας πρέπει να είμαι μαζί σε αυτόν τον ελεύθερο κόσμο. Υπάρχουν πολλοί κίνδυνοι εκεί έξω, οπότε η σχέση μας είναι πιο σημαντική τώρα από ποτέ, ό,τι κι αν γίνει με το Brexit». 

Όπως είπε ο Τζόνσον, δεν μπορεί να επιβεβαιώσει αν ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ θα πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στη Βρετανία τον Ιούνιο- -κατά την 75η επέτειο της απόβασης στη Νορμανδία (D-Day).

«Θεωρώ ότι έχει τεθεί αλλά δεν έχω σχετικές πληροφορίες επί του παρόντος. Έχει πολύ, πολύ βαρύ πρόγραμμα…αλλά πολύ θα χαιρόμαστε να τον είχαμε εδώ», σημείωσε ο ίδιος. «Η μητέρα του γεννήθηκε εδώ και επομένως αγαπάει ιδιαίτερα αυτή τη χώρα». 

Ο Τραμπ επισκέφθηκε τελευταία φορά τη Βρετανία τον Ιούλιο του 2018.

Πηγή: REUTERS, AΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή