Στρατιωτικό οχυρό του Εμφυλίου Πολέμου κάτω απο τις φυλακές του Αλκατράζ (φωτογραφίες)

Στρατιωτικό οχυρό του Εμφυλίου Πολέμου κάτω απο τις φυλακές του Αλκατράζ (φωτογραφίες)

1' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το Αλκατράζ  στη είσοδο του Κόλπου του Σαν Φρανσίσκο, ήταν μία από τις διασημότερες φυλακές υψίστης ασφαλείας όχο μόνο των ΗΠΑ αλλά του πλανήτη:  Από το 1868 ως το 1963 – στα 95 χρόνια λειτουργίας των φυλακών – από τον «Βράχο» δεν κατάφερε να δραπετεύσει ποτέ κανείς κρατούμενος, οι μοναδικές φυλακές στην Αμερική που δεν έγινε απόδραση.

Το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ χρησιμοποίησε το νησί αρχικά για να κτίσει στρατιωτικές φυλακές που λειτούργησαν κατά την περίοδο 1868-1933. Από το 1934 στο νησί κρατούνταν εγκληματίες του κοινού ποινικού δικαίου ενώ το Αλκατράζ έκλεισε τον Μάιο του 1963. Από το 1972, η νησίδα και ο φάρος που βρίσκεται σε μια πλευρά των κτιρίων των φυλακών, αποτελούν τμήμα του Εθνικού Ψυχαγωγικού Πάρκου της περιοχής όπου και παραμένει σήμερα ως επισκέψιμος χώρος. 

Στρατιωτικό οχυρό του Εμφυλίου Πολέμου κάτω απο τις φυλακές του Αλκατράζ (φωτογραφίες)-1

Πρόσφατα, οι αρχαιολόγοι επιβεβαίωσαν μια μακροχρόνια υποψία των ιστορικών: η φημισμένη φυλακή του Αλκατράζ χτίστηκε πάνω σε στρατιωτικό οχυρό του Εμφυλίου Πολέμου. Οι επιστήμονες ανακάλυψαν υπόγεια κτίρια και σήραγγες κάτω από τον σωφρονιστικό χώρο του Αλκατράζ, – η φυλακή που κάποτε «φιλοξένησε» τον Αλ Καπόνε και άλλους διαβόητους κακοποιούς. 

Στρατιωτικό οχυρό του Εμφυλίου Πολέμου κάτω απο τις φυλακές του Αλκατράζ (φωτογραφίες)-2

Σύμφωνα με τους ερευνητές, τα τούβλινα κτίρια του οχυρού μπορούσαν να φιλοξενήσουν έως και 200 ​​στρατιώτες και να αντέξουν τετραετή πολιορκία.

Στρατιωτικό οχυρό του Εμφυλίου Πολέμου κάτω απο τις φυλακές του Αλκατράζ (φωτογραφίες)-3

Αντί να σκάψουν στην ιστορική τοποθεσία για να επιβεβαιώσουν τη θεωρία, οι αρχαιολόγοι χρησιμοποίησαν ραντάρ διείσδυσης εδάφους σε συνδυασμό με επίγειους σαρωτές λέιζερ, μαζί με ιστορικούς χάρτες και εικόνες.

Alcatraz 200MHz Dec2012 Parade Ground Lighthouse (1) (1).JPG

Οι ερευνητές δημοσίευσαν τα αποτελέσματα των ερευνών τους στο Near Surface Geophysics, όπου αναφέρουν ότι ανακάλυψαν ότι κάτω από τα κτίρια των φυλακών, κρύβονται κατασκευές, υπόγεια δωμάτια πυρομαχικών και σήραγγες που ταιριάζουν με τις αρχιτεκτονικές δομές του 19ου αιώνα.

Στρατιωτικό οχυρό του Εμφυλίου Πολέμου κάτω απο τις φυλακές του Αλκατράζ (φωτογραφίες)-4

«Αυτά τα ερείπια είναι τόσο καλά διατηρημένα και τόσο κοντά στην επιφάνεια », δήλωσε ο συγγραφέας της μελέτης Timothy de Smet, αρχαιολόγος στο Πανεπιστήμιο του Binghampton.« Δεν είχαν σβηστεί από το νησί – είναι ακριβώς κάτω από τα πόδια σας».

 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή