Εκρηξη σε στάση λεωφορείου στην πόλη Τζάμμου της Ινδίας

Εκρηξη σε στάση λεωφορείου στην πόλη Τζάμμου της Ινδίας

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Eκρηξη σημειώθηκε σήμερα σε στάση λεωφορείου στην ινδική πόλη Τζάμμου με αποτέλεσμα να τραυματιστούν πέντε άτομα, σύμφωνα με όσα μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων ANI.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν δοθεί περισσότερες λεπτομέρειες για την έκρηξη. 

Το Τζαμού είναι η χειμωνιάτικη πρωτεύουσα του Ινδικού Κασμίρ, οι σχέσεις του οποίου με το Πακιστάν είναι τεταμένες καθώς το Πακιστάν διεκδικεί την περιοχή.

Υπενθυμίζεται ότι το σοβαρότερο περιστατικό που έχει σημειωθεί μεταξύ των δύο χωρών ήταν το πλήγμα που εξαπέλυσε η ινδική αεροπορία το πρωί της Τρίτης 26 Φεβρουαρίου στην περιοχή Μπαλακό της επαρχίας Χιμπέρ-Παχτούνχα του Πακιστάν. Η Ινδία υποστήριξε ότι έπληξε στρατόπεδο της οργάνωσης Τζαΐς-ε-Μοχάμεντ, προκαλώντας «βαριές απώλειες», αν και κάτοικοι της περιοχής είπαν στους «Τάιμς της Νέας Υόρκης» ότι οι βόμβες έπεσαν σε μία χαράδρα, προξενώντας ελάχιστες ζημιές.

Σε συνέχεια αυτού το Πακιστάν ανακοίνωσε μια μέρα μετά ότι κατέρριψε δύο ινδικά μαχητικά που ίπταντο στον εναέριο χώρο του, ενώ ο πιλότος του ενός εμφανίστηκε σε βίντεο που κυκλοφόρησε ευρέως στο Διαδίκτυο. 

Των δύο περιστατικών είχε προηγηθεί στις 14 Φεβρουαρίου η ανατίναξη καμικάζι ανάμεσα σε Ινδούς στρατιώτες στο Κασμίρ, προξενώντας τον θάνατο 40 στρατιωτών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή