Αφγανιστάν: Σειρά εκρήξεων στην Καμπούλ – Αναφορές για τραυματίες

Αφγανιστάν: Σειρά εκρήξεων στην Καμπούλ – Αναφορές για τραυματίες

1' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σειρά εκρήξεων σημειώθηκε σήμερα την πρωτεύουσα του Αφγανιστάν, την Καμπούλ, με κάποιες από αυτές να έχει επιβεβαιωθεί ότι προκλήθηκαν από ρουκέτες, οι οποίες κατέπεσαν κοντά σε μια μεγάλη συγκέντρωση μελών της σιιτικής μουσουλανικής μειονότητας των Χαζάρων, τραυματίζοντας τρεις ανθρώπους, ανακοίνωσαν αξιωματούχοι.

Δεν έχει υπάρξει ανάληψη της ευθύνης.

«Η ακριβής περιοχή απ΄όπου ερίφθησαν οι ρουκέτες έχει εντοπιστεί. Μέχρι στιγμής, έχουμε πληροφορίες για τρεις τραυματίες», δήλωσε ο Νασράτ Ραχίμι, ένας εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών.

Οι Χάζαροι έχουν στη διάρκεια των ετών δεχτεί επιθέσεις από σουνίτες μουσουλμάνους ενόπλους όπως οι Ταλιμπάν, η αλ Κάιντα και το Ισλαμικό Κράτος.

Εκατοντάδες άνθρωποι, ανάμεσά τους και οι ηγέτες της κοινότητας των Χαζάρων καθώς και ορισμένοι κυβερνητικοί αξιωματούχοι, περιλαβανομένου του επικεφαλής της εκτελεστικής εξουσίας του Αφγανιστάν Αμπντουλάχ Αμπντουλάχ, βρίσκονταν στη συγκέντρωση, μια τελετή μνήμης κατά την επέτειο από τον θάνατο ενός ηγέτη τους.

Το δίκτυο TOLO News, το οποίο είχε στείλει ένα συνεργείο στην περιοχή για να καλύψει σε ζωντανή μετάδοση την εκδήλωση, μετέδωσε ότι ακούστηκαν τουλάχιστον 10 εκρήξεις.

Μετά τις εκρήξεις οι συγκεντρωμένοι έτρεχαν πανικόβλητοι προς κάθε κατεύθυνση.

Η τελετή μνήμης ήταν για την επέτειο από τον θάνατο του Αμπντούλ Αλί Μαζάρι, ενός ηγέτη των Χαζάρων ο οποίος πέθανε το 1995 έχοντας συλληφθεί όμηρος από τους Ταλιμπάν.

Ενας δημοσιογράφος που ήταν παρών στην τελετή δήλωσε ότι τα ασθενοφόρα έσπευσαν στην περιοχή για να βοηθήσουν. "Υπάρχουν πολλοί τραυματίες", είπε στο δίκτυο TOLO News.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, REUTERS

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή