100 Χρόνια «Η Καθημερινή»: Ενας αιώνας με ένα κλικ – 1922: Πορεία προς τη Ρώμη (ΒΙΝΤΕΟ)

100 Χρόνια «Η Καθημερινή»: Ενας αιώνας με ένα κλικ – 1922: Πορεία προς τη Ρώμη (ΒΙΝΤΕΟ)

42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δυόμισι χρόνια μετά την ίδρυσή του, το Φασιστικό Κόμμα του Μπενίτο Μουσολίνι καταλαμβάνει την εξουσία. Πορεία προς τη Ρώμη (Marcia su Roma) ονομάστηκε η πορεία των μελανοχιτώνων του Μουσολίνι προς την ιταλική πρωτεύουσα, προκειμένου να καταλάβουν την εξουσία.

Η «Κ» αναφέρει: «Βερολίνον, 16 Οκτωβρίου – Ολόκληρος η Ιταλία ευρίσκεται εν επαναστάσει. Ο Βασιλεύς επέστρεψεν εις Ρώμην λόγω της οριστικής παραιτήσεως του κ. Ντε Φάκτα, μετά την αποτυχία του όπως προέλθη εις συμφωνίαν μετά του κ. Μουσολίνι περί συμμετοχής των φασιστών εις την νέαν κυβέρνησιν, λόγω των παράλογων αξιώσεων αυτών».

100 Χρόνια «Η Καθημερινή»: Ενας αιώνας με ένα κλικ – 1922: Πορεία προς τη Ρώμη (ΒΙΝΤΕΟ)-1

Τα πρωτοσέλιδα και το ρεπορτάζ της εφημερίδας, καθώς και φωτογραφίες από την πορεία προς την Ρώμη στην ημερομηνία 22 Οκτωβρίου 1922 στο χρονολόγιο της «Κ» για τα εκατό χρόνια κυκλοφορίας της.

100 Χρόνια «Η Καθημερινή»: Ενας αιώνας με ένα κλικ – 1922: Πορεία προς τη Ρώμη (ΒΙΝΤΕΟ)-2

Από αριστερά, οι Ίταλο Μπάλμπο, Μπενίτο Μουσολίνι, Τσέζαρε Μαρία ντε Βέκι και Μικέλε Μπιάνκι, επικεφαλής της Πορείας προς τη Ρώμη (AP Photo).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή