Ζ. Μπολσονάρο: Ο στρατός της Βραζιλίας είναι ο τελικός κριτής της δημοκρατίας

Ζ. Μπολσονάρο: Ο στρατός της Βραζιλίας είναι ο τελικός κριτής της δημοκρατίας

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο ακροδεξιός πρόεδρος της Βραζιλίας Ζαΐρ Μπολσονάρο δήλωσε σήμερα ότι οι ένοπλες δυνάμεις της χώρας, που ηγήθηκαν της χώρας υπό την στρατιωτική χούντα επί δύο δεκαετίες, αποτελούν τον τελικό κριτή της δημοκρατίας.

Σε μια ομιλία του σε μια εκδήλωση του Πολεμικού Ναυτικού στο Ρίο ντε Ζανέιρο, έχοντας στο πλευρό του μερικούς από τους στρατηγούς εν αποστρατεία, τους οποίους έχει ορίσει υπουργούς στην κυβέρνησή του, ο Μπολσονάρο επαίνεσε τον στρατό της Βραζιλίας.

«Η δημοκρατία και η ελευθερία υφίστανται μόνο όταν οι ένοπλες δυνάμεις το επιθυμούν», επισήμανε ο Μπολσονάρο, πρώην λοχαγός του στρατού και νοσταλγός της στρατιωτικής δικτατορίας της χώρας (1964-1985).

Επικριτές του ακροδεξιού προέδρου διατυπώνουν ανησυχίες για τον αυξανόμενο ρόλο που αποκτούν υψηλόβαθμοι πρώην αξιωματικοί του στρατού στην κυβέρνηση Μπολσονάρο.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους στην Μπραζίλια, ο αντιπρόεδρος της χώρας Χάμιλτον Μουράο υπεραμύνθηκε των σχολίων Μπολσονάρο, υποστηρίζοντας ότι δεν είχαν σκοπό να αποτελέσουν μια απειλή.

«Ο πρόεδρος είπε ότι αν οι ένοπλες δυνάμεις δεν είναι προσηλωμένες στην δημοκρατία και την ελευθερία, αυτές οι αξίες θα πεθάνουν. Αυτό συνέβη στην Βενεζουέλα, όπου οι ένοπλες δυνάμεις της Βενεζουέλας εγκατέλειψαν αυτές τις αξίες», τόνισε ο Μουράο

Ο Μπολσονάρο τόνισε στην ομιλία του ότι ο στρατός δεν θα γλυτώσει από τις μεταρρυθμίσεις που προωθεί ο ίδιος.

«Αυτό που θέλω από εσάς είναι μια θυσία», τόνισε, σημειώνοντας ότι το νέο σύστημα «θα επηρεάσει στον στρατό».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή