Ημέρες Αραβικής Άνοιξης στην Αλγερία – Μαζικές διαδηλώσεις κατά του προέδρου Μπουτεφλίκα

Ημέρες Αραβικής Άνοιξης στην Αλγερία – Μαζικές διαδηλώσεις κατά του προέδρου Μπουτεφλίκα

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Χιλιάδες άνθρωποι έχουν συγκεντρωθεί σήμερα στο κέντρο του Αλγερίου φωνάζοντας συνθήματα κατά της υποψηφιότητας του προέδρου Αμπντελαζίζ Μπουτεφλίκα, καθώς νέες μαζικές διαδηλώσεις αναμένονται σήμερα, για 3η διαδοχική Παρασκευή, σε όλη την Αλγερία κατά του προέδρου της χώρας.

Κύματα ανδρών και γυναικών με αλγερινές σημαίες συγκλίνουν στην Πλατεία του Μεγάλου Ταχυδρομείου, ένα εμβληματικό κτίριο στην καρδιά του Αλγερίου, και ενώνονται με τις χιλιάδες των ανθρώπων που βρίσκονταν ήδη εκεί, παρά τους κινδύνους για χάος που επέσεισε χθες, Πέμπτη, ο αρχηγός του κράτους σ' ένα μήνυμα που απηύθυνε στους συμπολίτες του με την ευκαιρία της σημερινής Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας.

Οι ειδικές μονάδες της αστυνομίας για την καταστολή ταραχών έχουν αναπτυχθεί ευρέως τις τελευταίες ημέρες, ωστόσο ο στρατός παραμένει μέχρι στιγμής στα στρατόπεδα.

Ο αριθμός των διαδηλωτών αναμένεται ότι θα αυξηθεί μόλις τελειώσει, γύρω η μεγάλη εβδομαδιαία μουσουλμανική προσευχή.

Ενόψει της διαδήλωσης, οι αλγερινές αρχές διέκοψαν τις υπηρεσίες των σιδηροδρόμων και του μετρό στο Αλγέρι.

Ένα ανώνυμο κόμμα έχει καλέσει τους Αλγερινούς, με μηνύματα στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης, να πραγματοποιήσουν μια «Πορεία 20 Εκατομμυρίων» και, σύμφωνα με το Ρόιτερ, οι σημερινές διαδηλώσεις στην πρωτεύουσα και σε άλλες πόλεις μπορεί να είναι οι μεγαλύτερες που έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι τώρα.

Δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές αξιώνουν από τον 82χρονο Μπουτεφλίκα να εγκαταλείψει τα σχέδιά του να διεκδικήσει την επανεκλογή του στις προεδρικές εκλογές του Απριλίου. Πρόκειται για τις μαζικότερες αντικυβερνητικές διαδηλώσεις στην Αλγερία μετά την Αραβική Άνοιξη, πριν από οκτώ χρόνια.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή