Στις φλόγες ηλεκτρικός υποσταθμός κοντά στο Καράκας μία μέρα μετά το μαζικό μπλακ – ουτ (βίντεο)

Στις φλόγες ηλεκτρικός υποσταθμός κοντά στο Καράκας μία μέρα μετά το μαζικό μπλακ – ουτ (βίντεο)

1' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Χιλιάδες υποστηρικτές της αντιπολίτευσης αλλά και του προέδρου Μαδούρο διαδήλωσαν σήμερα στο Καράκας, σχεδόν δύο ημέρες μετά το μαζικό μπλακ – ουτ που παρέλυσε τη Βενεζουέλα και προκάλεσε ακόμα και θανάτους ασθενών σε νοσοκομεία που δεν είχαν γεννήτριες.

Και οι δύο συγκεντρώσεις σημαδεύτηκαν από συγκρούσεις με την αστυνομία αλλά και μεταξύ των διαδηλωτών, την ώρα που η Βενεζουέλα παραλύει από την οικονομική και πολιτική αναταραχή.

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με το AP, οι εντάσεις μεγάλωσαν σήμερα στο Καράκας καθώς σημειώθηκε νέα μεγάλη διακοπή ρεύματος, και ενώ ακόμα δεν έχει επανέλθει πλήρως η ηλεκτροδότηση στην πρωτεύουσα.

Σύμφωνα με τοπικά μέσα, ξέσπασε μεγάλη φωτιά σε σταθμό παροχής ηλεκτρικής ενέργειας κοντά στο Καράκας, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία.

 

O Νικολάς Μαδούρo κατηγόρησε την αντιπολίτευση και τις Ηνωμένες Πολιτείες για σαμποτάζ στον υδροηλεκτρικό σταθμό του Γκούρι, τον μεγαλύτερο της χώρας και έναν από τους μεγαλύτερους της Λατινικής Αμερικής, επιρρίπτοντάς τους την ευθύνη για το μπλακ άουτ, στηλίτευσε «τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στο ηλεκτρικό ρεύμα» και  δήλωσε ότι θα δώσει στον ΟΗΕ αποδείξεις για την ευθύνη της Ουάσινγκτον σε αυτήν την γιγάντια βλάβη, την μεγαλύτερη που γνώρισε ποτέ η χώρα.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ, AP

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή