ΚΟΣΜΟΣ

Εκλογές με έναν υποψήφιο, παραδοσιακές στολές και απόλυτη τάξη στη Βόρεια Κορέα (φωτογραφίες)

Εκλογές με έναν υποψήφιο, παραδοσιακές στολές και απόλυτη τάξη στη Βόρεια Κορέα (φωτογραφίες)

Ημέρα Εθνικής Εορτής θυμίζει η σημερινή στην πρωτεύουσα της Β. Κορέας, καθώς μαζικά – αλλά με απόλυτη τάξη – οι πολίτες συρρέουν στις κάλπες για να ψηφίσουν στις βουλευτικές εκλογές της χώρας.

Εκλογές με έναν υποψήφιο, παραδοσιακές στολές και απόλυτη τάξη στη Βόρεια Κορέα (φωτογραφίες)-1

Οι εκλογές γίνονται για να αναδειχθούν τα 700 νέα μέλη της εκλογές της Ανώτατης Λαϊκής Εθνοσυνέλευσης, του Κοινοβουλίου της Λαϊκής Δημοκρατίας της Βόρειας  Κορέας. Ωστόσο, δεν υπάρχει κανένα ουσιαστικό ενδιαφέρον καθώς τα ψηφοδέλτια στα εκάστοτε εκλογικά τμήματα δεν περιλαμβάνουν παρά μόνον ένα όνομα ανά περιφέρεια, αυτό του υποψηφίου που είχε προκαταβολικά επιλεγεί από τον ανώτατο, αδιαμφισβήτητο ηγέτη, Κιμ Γιονγκ Ουν.

Εκλογές με έναν υποψήφιο, παραδοσιακές στολές και απόλυτη τάξη στη Βόρεια Κορέα (φωτογραφίες)-2

Έτσι, οι Βορειοκορεάτες ρίχνουν το ψηφοδέλτιο στην κάλπη ως ένδειξη έγκρισης – και σπανιότατα απόρριψης – του «βουλευτή». Το εκλογικό του δικαίωμα άσκησε και ο ηγέτης της χώρας, Κιμ Γιονγκ Ουν, χωρίς να έχει καμμία αγωνία για τα αποτελέσματα των εκλογών. 

Εκλογές με έναν υποψήφιο, παραδοσιακές στολές και απόλυτη τάξη στη Βόρεια Κορέα (φωτογραφίες)-3

Από το πρωί, οι πολίτες προσέρχονται στα εκλογικά κέντρα χαμογελαστοί, οι περισσότεροι φορώντας τις παραδοσιακές τους φορεσιές, ενώ σε κεντρικές πλατείες τις Πιονγιανγκ γίνονται «φιέστες», καθώς σχολεία και σύλλογοι συμμετέχουν σε χορευτικές παραστάσεις. 

Εκλογές με έναν υποψήφιο, παραδοσιακές στολές και απόλυτη τάξη στη Βόρεια Κορέα (φωτογραφίες)-4

Κατά τις προηγούμενες εκλογές, το ποσοστό προσέλευσης στις κάλπες ήταν 99,97%, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο KCNA, ενώ ο Κιμ έλαβε το 100% των ψήφων.

Εκλογές με έναν υποψήφιο, παραδοσιακές στολές και απόλυτη τάξη στη Βόρεια Κορέα (φωτογραφίες)-5

Στις κάλπες δεν προσήλθαν μόνον οι εργαζόμενοι στο εξωτερικό και «οι εργάτες της θάλασσας», ενώ όλοι οι υποψήφιοι έλαβαν το 100% των ψήφων στις εκλογικές περιφέρειές τους.

Εκλογές με έναν υποψήφιο, παραδοσιακές στολές και απόλυτη τάξη στη Βόρεια Κορέα (φωτογραφίες)-6

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ, AP