ΚΟΣΜΟΣ

Εκλογές με έναν υποψήφιο, παραδοσιακές στολές και απόλυτη τάξη στη Βόρεια Κορέα (φωτογραφίες)

ekloges-me-enan-ypopsifio-paradosiakes-stoles-kai-apolyti-taxi-sti-voreia-korea-fotografies-2304242

Ημέρα Εθνικής Εορτής θυμίζει η σημερινή στην πρωτεύουσα της Β. Κορέας, καθώς μαζικά – αλλά με απόλυτη τάξη – οι πολίτες συρρέουν στις κάλπες για να ψηφίσουν στις βουλευτικές εκλογές της χώρας.

ekloges-me-enan-ypopsifio-paradosiakes-stoles-kai-apolyti-taxi-sti-voreia-korea-fotografies0

Οι εκλογές γίνονται για να αναδειχθούν τα 700 νέα μέλη της εκλογές της Ανώτατης Λαϊκής Εθνοσυνέλευσης, του Κοινοβουλίου της Λαϊκής Δημοκρατίας της Βόρειας  Κορέας. Ωστόσο, δεν υπάρχει κανένα ουσιαστικό ενδιαφέρον καθώς τα ψηφοδέλτια στα εκάστοτε εκλογικά τμήματα δεν περιλαμβάνουν παρά μόνον ένα όνομα ανά περιφέρεια, αυτό του υποψηφίου που είχε προκαταβολικά επιλεγεί από τον ανώτατο, αδιαμφισβήτητο ηγέτη, Κιμ Γιονγκ Ουν.

ekloges-me-enan-ypopsifio-paradosiakes-stoles-kai-apolyti-taxi-sti-voreia-korea-fotografies2

Έτσι, οι Βορειοκορεάτες ρίχνουν το ψηφοδέλτιο στην κάλπη ως ένδειξη έγκρισης – και σπανιότατα απόρριψης – του «βουλευτή». Το εκλογικό του δικαίωμα άσκησε και ο ηγέτης της χώρας, Κιμ Γιονγκ Ουν, χωρίς να έχει καμμία αγωνία για τα αποτελέσματα των εκλογών. 

ekloges-me-enan-ypopsifio-paradosiakes-stoles-kai-apolyti-taxi-sti-voreia-korea-fotografies4

Από το πρωί, οι πολίτες προσέρχονται στα εκλογικά κέντρα χαμογελαστοί, οι περισσότεροι φορώντας τις παραδοσιακές τους φορεσιές, ενώ σε κεντρικές πλατείες τις Πιονγιανγκ γίνονται «φιέστες», καθώς σχολεία και σύλλογοι συμμετέχουν σε χορευτικές παραστάσεις. 

ekloges-me-enan-ypopsifio-paradosiakes-stoles-kai-apolyti-taxi-sti-voreia-korea-fotografies6

Κατά τις προηγούμενες εκλογές, το ποσοστό προσέλευσης στις κάλπες ήταν 99,97%, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο KCNA, ενώ ο Κιμ έλαβε το 100% των ψήφων.

ekloges-me-enan-ypopsifio-paradosiakes-stoles-kai-apolyti-taxi-sti-voreia-korea-fotografies8

Στις κάλπες δεν προσήλθαν μόνον οι εργαζόμενοι στο εξωτερικό και «οι εργάτες της θάλασσας», ενώ όλοι οι υποψήφιοι έλαβαν το 100% των ψήφων στις εκλογικές περιφέρειές τους.

ekloges-me-enan-ypopsifio-paradosiakes-stoles-kai-apolyti-taxi-sti-voreia-korea-fotografies10

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ, AP