ΚΟΣΜΟΣ

Το έμμεσο μήνυμα της Ελισάβετ για το Brexit με αφορμή την Ημερα της Κοινοπολιτείας (φωτογραφίες)

to-emmeso-minyma-tis-elisavet-gia-to-brexit-me-aformi-tin-imera-tis-koinopoliteias-fotografies-2304322

Όλα τα μέλη της  βρετανική βασιλικής οικογένειας παρευρέθηκαν το πρωί  στη λειτουργία για την Ημέρα Κοινοπολιτείας, στο Αββαείο του Ουέστμινστερ. Η Βρετανία γιορτάζει σήμερα τα  70 χρόνια από την ίδρυση του θεσμού της Κοινοπολιτείας που αποτελείται από 53 χώρες και 2,4 δισ. ανθρώπους.

to-emmeso-minyma-tis-elisavet-gia-to-brexit-me-aformi-tin-imera-tis-koinopoliteias-fotografies0

to-emmeso-minyma-tis-elisavet-gia-to-brexit-me-aformi-tin-imera-tis-koinopoliteias-fotografies2

Εκτός από την βασίλισσα Ελισάβετ και τα μέλη της βασιλικής οικογένειας, το «παρών» έδωσαν  η Βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι καθώς και υψηλόβαθμοι κρατικοί αξιωματούχοι.

to-emmeso-minyma-tis-elisavet-gia-to-brexit-me-aformi-tin-imera-tis-koinopoliteias-fotografies4

Η 92χρονης βασίλισσα, η οποία είναι επικεφαλής της Κοινοπολιτείας, στο μήνυμα της για την Ημέρα Κοινοπολιτείας, μίλησε εμμέσως για το ζήτημα της εξόδου της χώρας από την ΕΕ – αφού απαγορεύεται να παίρνει θέση στα πολιτικά ζητήματα (ανοικτά τουλάχιστον) και δεν έχει δικαίωμα ψήφου –  αναφερόμενη «στην εποχή των μεγάλων αλλαγών που η Βρετανία και άλλοι αντιμετωπίζουν».

to-emmeso-minyma-tis-elisavet-gia-to-brexit-me-aformi-tin-imera-tis-koinopoliteias-fotografies6

Με αφορμή την σημερινή ημέρα, η μακροβιότερη μονάρχης στον κόσμο κάνει λόγο για «την αξία να ανήκει κανείς σε μία ενωμένη Κοινοπολιτεία» και τονίζει ότι ότι οι πολίτες της «έχουμε την δυνατότητα να κοιτάζουμε το μέλλον με μεγαλύτερη εμπιστοσύνη και αισιοδοξία ως αποτέλεσμα των δεσμών που μοιραζόμαστε και χάρη στα δίκτυα συνεργασίας και αμοιβαίας υποστήριξης στα οποία συνεισφέρουμε και τα οποία σχεδιάζουμε». 

to-emmeso-minyma-tis-elisavet-gia-to-brexit-me-aformi-tin-imera-tis-koinopoliteias-fotografies8

Τέλος, η Ελισάβετ τόνισε ότι «το όραμα και η αίσθηση της σύνδεσης άντεξαν στη δοκιμασία του χρόνου και η Κοινοπολιτεία συνεχίζει να αναπτύσσεται και να προσαρμόζεται για να ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες».