ΚΟΣΜΟΣ

Το έμμεσο μήνυμα της Ελισάβετ για το Brexit με αφορμή την Ημερα της Κοινοπολιτείας (φωτογραφίες)

Το έμμεσο μήνυμα της Ελισάβετ για το Brexit με αφορμή την Ημερα της Κοινοπολιτείας (φωτογραφίες)

Όλα τα μέλη της  βρετανική βασιλικής οικογένειας παρευρέθηκαν το πρωί  στη λειτουργία για την Ημέρα Κοινοπολιτείας, στο Αββαείο του Ουέστμινστερ. Η Βρετανία γιορτάζει σήμερα τα  70 χρόνια από την ίδρυση του θεσμού της Κοινοπολιτείας που αποτελείται από 53 χώρες και 2,4 δισ. ανθρώπους.

Το έμμεσο μήνυμα της Ελισάβετ για το Brexit με αφορμή την Ημερα της Κοινοπολιτείας (φωτογραφίες)-1

Το έμμεσο μήνυμα της Ελισάβετ για το Brexit με αφορμή την Ημερα της Κοινοπολιτείας (φωτογραφίες)-2

Εκτός από την βασίλισσα Ελισάβετ και τα μέλη της βασιλικής οικογένειας, το «παρών» έδωσαν  η Βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι καθώς και υψηλόβαθμοι κρατικοί αξιωματούχοι.

Το έμμεσο μήνυμα της Ελισάβετ για το Brexit με αφορμή την Ημερα της Κοινοπολιτείας (φωτογραφίες)-3

Η 92χρονης βασίλισσα, η οποία είναι επικεφαλής της Κοινοπολιτείας, στο μήνυμα της για την Ημέρα Κοινοπολιτείας, μίλησε εμμέσως για το ζήτημα της εξόδου της χώρας από την ΕΕ – αφού απαγορεύεται να παίρνει θέση στα πολιτικά ζητήματα (ανοικτά τουλάχιστον) και δεν έχει δικαίωμα ψήφου –  αναφερόμενη «στην εποχή των μεγάλων αλλαγών που η Βρετανία και άλλοι αντιμετωπίζουν».

Το έμμεσο μήνυμα της Ελισάβετ για το Brexit με αφορμή την Ημερα της Κοινοπολιτείας (φωτογραφίες)-4

Με αφορμή την σημερινή ημέρα, η μακροβιότερη μονάρχης στον κόσμο κάνει λόγο για «την αξία να ανήκει κανείς σε μία ενωμένη Κοινοπολιτεία» και τονίζει ότι ότι οι πολίτες της «έχουμε την δυνατότητα να κοιτάζουμε το μέλλον με μεγαλύτερη εμπιστοσύνη και αισιοδοξία ως αποτέλεσμα των δεσμών που μοιραζόμαστε και χάρη στα δίκτυα συνεργασίας και αμοιβαίας υποστήριξης στα οποία συνεισφέρουμε και τα οποία σχεδιάζουμε». 

Το έμμεσο μήνυμα της Ελισάβετ για το Brexit με αφορμή την Ημερα της Κοινοπολιτείας (φωτογραφίες)-5

Τέλος, η Ελισάβετ τόνισε ότι «το όραμα και η αίσθηση της σύνδεσης άντεξαν στη δοκιμασία του χρόνου και η Κοινοπολιτεία συνεχίζει να αναπτύσσεται και να προσαρμόζεται για να ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες».