ΚΟΣΜΟΣ

Κυκλοφόρησαν τα γραμματόσημα για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο 2020

kykloforisan-ta-grammatosima-gia-toys-olympiakoys-agones-toy-tokio-2020-2304364

Τα γραμματόσημα για τους Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο 2020 ξεκίνησαν να κυκλοφορούν σήμερα, ακριβώς 500 ημέρες πριν από την έναρξη του κορυφαίου αθλητικού γεγονός στον πλανήτη.  Οι Ολυμπιακοί Αγώνες αρχίζουν στο Τόκιο στις 24 Ιουλίου του επόμενου έτους.

Τα γραμματόσημα, τα οποία κυκλοφόρησε η Japan Post Co., περιλαμβάνουν τις μασκότ των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων Miraitowa and Someity καθώς και μια εικόνα του νέου Ολυμπιακού Σταδίου, το οποίο είναι ακόμα υπό κατασκευή.

kykloforisan-ta-grammatosima-gia-toys-olympiakoys-agones-toy-tokio-20200

Δεκάδες σχημάτισαν ουρά έξω από το κεντρικό ταχυδρομείο κοντά στο σταθμό του Τόκιο για να πάρουν τα χέρια τους στα ειδικά γραμματόσημα. Ένα εκατομμύριο φύλλα 10 γραμματοσήμων πωλούνται σε τιμή 920 γιέν (7,34 ευρώ).

Ο σχεδιαστής των γραμματοσήμων, Ακίρα Ταμάκι, δήλωσε ότι είχε εμπνευστεί από τα αναμνηστικά γραμματόσημα που έγιναν για τους Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς του Τόκιο το 1964.  «Αυτό που θέλαμε είναι να σχεδιάσουμε και να φτιάξουμε κάτι για να είμαστε υπερήφανοι για την Ιαπωνία», δήλωσε ο Ταμάκι στο Reuters, πριν από την έναρξη διάθεσης των γραμματοσήμων.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ