Ο δρόμος του Παρισιού που είναι παράδεισος για το Instagram αλλά κόλαση για τους κατοίκους

Ο δρόμος του Παρισιού που είναι παράδεισος για το Instagram αλλά κόλαση για τους κατοίκους

1' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στη Rue Cremieux, στο Παρίσι έχει πάρει σάρκα και οστά η φράση του Ζαν-Πολ Σαρτρ «Η κόλαση, είναι οι άλλοι». Γιατί η οδός Κρεμιέ, αυτός ο μικρός πεζόδρομος κοντά στη Βαστίλη, με τα χαμηλά, βαμμένα με παστέλ χρώματα σπιτάκια, το λιθόστρωτο και τα λουλουδιασμένα πρεβάζια έχει γίνει ένα από τα πιο δημοφιλή σημεία στην Ευρώπη για να ποζάρεις για selfie. Το hastag #ruecremieux συνδέει με περισσότερες από 31.000 φωτογραφίες, πλέον.

Η δημοφιλία αυτού του παράδεισου των instagrammers έχει μετατρέψει τη ζωή των κατοίκων σε κόλαση. Κυριολεκτικά. Με κουρασμένη φωνή, ο Αντουάν, ένας από τους κατοίκους της οδού Κρεμιέ δήλωσε στο ραδιόφωνο France Info ότι η αξία του πεζόδρομου να φωτογραφηθεί και, στη συνέχεια, να αναρτηθεί η φωτογραφία στο Instagram έχει κάνει την καθημερινότητά τους μαρτύριο.

Οι κάτοικοι της οδού Κρεμιέ βαρέθηκαν τους λεγόμενους «επιδραστικούς τύπους», τους ράπερ, τους τρελαμένους με τη γιόγκα και τις φωτογραφίσεις μόδας που μπλοκάρουν τις πόρτες των σπιτιών τους. Και ο σύλλογος των κατοίκων ζήτησε από τον Δήμο του Παρισιού να προστατέψει την ιδιωτική ζωή τους κλείνοντας τον δρόμο σε επισκέπτες, τα βράδια και τα σαββατοκύριακα. «Κλείνοντας τον δρόμο» σημαίνει πύλες στις δύο άκρες του δρόμου. Που υπήρχαν στην οδό Κρεμιέ όταν ήταν ιδιόκτητη (πριν την αγοράσει ο Δήμος, το 1969).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή