ΚΟΣΜΟΣ

Ένοπλοι άνοιξαν πυρ σε δημοτικό σχολείο στη Βραζιλία – Στους 10 οι νεκροί

4365465
brazil_schoo

Δύο ένοπλοι άνδρες άνοιξαν πυρ σήμερα στο δημοτικό σχολείο Ραούλ Μπραζίλ στον δήμο Σουζάνο κοντά στο Σάο Πάολο της Βραζιλίας, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν συνολικά 10 άτομα, εκ των οποίων έξι παιδιά και δύο δάσκαλοι.

Αρχικά, οι πληροφορίες έκαναν λόγο για έφηβους δράστες. Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση όμως, οι δράστες φέρεται να ήταν μεταξύ 20 και 25 χρονών, οι οποίοι άρχισαν να πυροβολούν αδιακρίτως την ώρα του διαλλείματος και στην συνέχεια αυτοκτόνησαν με τα όπλα τους. 

Πριν από την επίθεσή τους στο σχολείο, πυροβόλησαν και σκότωσαν έναν εργαζόμενο σε ένα κοντινό πλυντήριο αυτοκινήτων, σύμφωνα με την αστυνομία και όπως μεταδίδει το Reuters. 

Επιπλέον, τουλάχιστον 17 άτομα, στην  πλειοψηφία τους παιδιά, μεταφέρθηκαν τραυματισμένα σε νοσοκομεία, αρκετά σε κρίσιμη κατάσταση.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας, τα κίνητρα της επίθεσης δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστά. 

Την είδηση επιβεβαίωσε ο κυβερνήτης Χοάο Ντόρια, ο οποίος με αναρτησή του στο Twitter ανέφερε ότι τα παιδιά έπεσαν θύματα «στυγνής δολοφονίας». Ο ίδιος μεταβαίνει στο σημείο της επίθεσης μαζί με τις ομάδες διάσωσης. 

Το τηλεοπτικό δίκτυο Globo TV, επικαλούμενο αστυνομικές πηγές, μεταδίδει ότι νωρίτερα σήμερα και μόλις 500 μέτρα από το αιματηρό συμβάν, εκτυλίχθηκε άλλο ένα περιστατικό με πυροβολισμούς χωρίς θύματα. 

Ωστόσο, δεν είναι ξεκάθαρο ακόμη αν τα δύο περισταιτκά συνδέονται.