Η Ρωσία θα θέσει σε λειτουργία δύο νέους σταθμούς παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στην Κριμαία

Η Ρωσία θα θέσει σε λειτουργία δύο νέους σταθμούς παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στην Κριμαία

1' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Ρωσία σχεδιάζει να θέσει σε λειτουργία δύο νέους σταθμούς παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στην Κριμαία στις 18 Μαρτίου, μεταδίδει το πρακτορείο Reuters επικαλούμενο πέντε πηγές πού έχουν γνώση του σχεδιασμού αυτού.

Οι σταθμοί παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στην Κριμαία είχαν βρεθεί στο επίκεντρο ενός διεθνούς σκανδάλου, αφότου η γερμανική εταιρεία Siemens, είχε ανακοινώσει ότι δύο δικές της τουρμπίνες φυσικού αερίου είχαν τοποθετηθεί στους σταθμούς αυτούς, χωρίς να τον γνωρίζει η ίδια εταιρεία και κατά παράβαση των κυρώσεων που έχει επιβάλλει η Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν θα επισκεφθεί την Κριμαία για να παραστεί σε εκδηλώσεις για την πέμπτη επέτειο από την προσάρτηση της το 2014.

Οι δύο σταθμοί παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, που βρίσκονται στη Σεβαστούπολη και στη Συμφερούπολη αντίστοιχα, θα τεθούν σε πλήρη λειτουργία, ενώ σύμφωνα με τις πηγές του πρακτορείου, στα εγκαίνια του σταθμού της Σεβαστούπολης θα παραστεί ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν.

Η ρωσική εταιρεία Technopromexport, που έχει κατασκευάσει τους σταθμούς παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας αρνήθηκε να σχολιάσει το γεγονός, όπως και το ρωσικό υπουργείο Ενέργειας.

Η Ρωσία άρχισε να κατασκευάζει τους σταθμούς αυτούς στην Κριμαία για να τροφοδοτήσει με ηλεκτρική τη χερσόνησο, αλλά κατά την κατασκευή τους υπήρξε εμπλοκή εξαιτίας των κυρώσεων.

Η γερμανική εταιρεία Siemens είχε ανακοινώσει πως η Ρωσία είχε μεταφέρει μυστικά ορισμένες από τις τουρμπίνες της στην Κριμαία, παρά τις ευρωπαϊκές κυρώσεις που απαγόρευαν την μεταφορά ενεργειακής τεχνολογίας στην Κριμαία.

Ο Ρώσος υπουργός Ενέργειας είχε υποστηρίξει ότι οι τουρμπίνες που είχαν μεταφερθεί στην Κριμαία δεν ήταν της Siemens, αλλά ήταν έργο Ρώσων εμπειρογνωμόνων που αξιοποίησαν τη ρωσική τεχνολογία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή