ΚΟΣΜΟΣ

Ο Πολ Μάναφορτ καταδικάστηκε σε επιπλέον 3,5 χρόνια φυλάκισης

Ο Πολ Μάναφορτ καταδικάστηκε σε επιπλέον 3,5 χρόνια φυλάκισης

Σε φυλάκιση συνολικά 7,5 ετών καταδικάστηκε σήμερα ο δικηγόρος Πολ Μάναφορτ, ο οποίος είχε διατελέσει για ένα διάστημα διευθυντής της προεκλογικής εκστρατείας του Ντόναλντ Τραμπ το 2016.

Το δικαστήριο αύξησε την ποινή του κατά 3,5 χρόνια, καθώς στην πρώτη του δίκη την περασμένη εβδομάδα το δικαστήριο τον έκρινε ένοχο για οικονομική απάτη και του επέβαλε την ποινή σχεδόν τεσσάρων ετών φυλάκισης. Σήμερα, το δικαστήριο διέταξε  την πρόσθετη ποινή των 3,5 ετών σε βάρος του Μάναφορτ με την κατηγορία της συνωμοσίας. 

Το Ομοσπονδιακό Δικαστηρίο της Ουάσινγκτον καταδίκασε τον 69χρονο Πολ Μάναφορτ για  δύο συνωμοσίες που περιλάμβαναν πλήθος εγκλημάτων, συμπεριλαμβανομένης της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, παρεμπόδισης της δικαιοσύνης και αδυναμίας αποκάλυψης εργασιών που του επέφεραν  δεκάδες εκατομμύρια δολάρια για περισσότερο από μια δεκαετία.

«Είναι δύσκολο να υπερκεραστεί ο αριθμός των ψεμάτων, το μέγεθος της απάτης και το ποσό των χρημάτων που εμπλέκονται», ανέφερε η δικαστής Έιμι Μπέρμαν Τζάκσον.