Βρετανικό Κοινοβούλιο: Σε εξέλιξη η ψηφοφορία για αποχώρηση με ή χωρίς συμφωνία για το Brexit

Βρετανικό Κοινοβούλιο: Σε εξέλιξη η ψηφοφορία για αποχώρηση με ή χωρίς συμφωνία για το Brexit

1' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με μία ακόμη ψηφοφορία στη βρετανική Βουλή, συνεχίζεται το θρίλερ του Brexit, καθώς οι βρετανοί βουλευτές ψηφίζουν κατά πόσον εγκρίνουν μία αποχώρηση χωρίς συμφωνία στις 29 Μαρτίου. 

Θεωρείται πολύ πιθανό ότι μέχρι αύριο θα τεθεί επίσης σε ψηφοφορία και πρόταση για ολιγόμηνη αναβολή του Brexit.

Η Βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι δήλωσε ότι στη σημερινή ψηφοφορία στο κοινοβούλιο θα ταχθεί κατά μιας αποχώρησης άνευ συμφωνίας.

Την επιλογή ενός Brexit χωρίς συμφωνία θα καταψηφίσει και ο Βρετανός υπουργός Οικονομικών Φίλιπ Χάμοντ, όπως ανακοίνωσε πριν από λίγο εκπρόσωπος του υπουργείου του.

Η Συμφωνία Αποχώρησης απορρίφθηκε με μεγάλη διαφορά χθες από τη Βουλή των Κοινοτήτων. Είχε ήδη απορριφθεί μια πρώτη φορά τη 15η Ιανουαρίου.

Με δεδομένο ότι η μόνη εναλλακτική πρόταση θα ήταν μια χαώδης έξοδος χωρίς συμφωνία, κάτι που αναμένεται να απορριφθεί στη σημερινή ψηφοφορία, η αναβολή θεωρείται πλέον σχεδόν βέβαιη. Αντίθετα, εντελώς αβέβαιο διαγράφεται το πολιτικό μέλλον της Τερέζα Μέι, καθώς οι φωνές για αντικατάστασή της ή και για πρόωρες εκλογές ενισχύονται.

Μετά και την τελευταία αποτυχία, οι Βρυξέλλες σήκωσαν τα χέρια ψηλά. «Η Ε.Ε. έκανε ότι περνάει από το χέρι της ώστε να βοηθήσει την ψήφιση της συμφωνίας αποχώρησης», δήλωσε ο διαπραγματευτής της Ε.Ε. Μισέλ Μπαρνιέ. «Το αδιέξοδο μπορεί να λυθεί μόνο στη Βρετανία. Oι προετοιμασίες μας για το ενδεχόμενο εξόδου χωρίς συμφωνία είναι πιο σημαντικές από ποτέ»

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή