HΠΑ: Υποψήφιος για το προεδρικό χρίσμα των Δημοκρατικών ο Μπέτο Ο’Ρουρκ

HΠΑ: Υποψήφιος για το προεδρικό χρίσμα των Δημοκρατικών ο Μπέτο Ο’Ρουρκ

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο πρώην βουλευτής του Τέξας Μπέτο Ο'Ρουρκ, «ανερχόμενο αστέρι» του αντιπολιτευόμενου αμερικανικού Δημοκρατικού Κόμματος, ανακοίνωσε σήμερα την υποψηφιότητά του για το προεδρικό χρίσμα του κόμματός του ενόψει των προεδρικών εκλογών του 2020.

«Ο μόνος τρόπος για να είμαστε πιστοί στις υποσχέσεις της Αμερικής είναι να δώσουμε τα πάντα γι' αυτήν και να δώσουμε τα πάντα για όλους εμάς», δηλώνει σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά του ο 46χρονος υποψήφιος για το χρίσμα των Δημοκρατικών.

Ο Ο'Ρουρκ κατευθύνεται σήμερα στην Αϊόβα για να συγκεντρώσει υποστήριξη για την υποψηφιότητά του.

Ο Μπέτο Ο'Ρουρκ έγινε γνωστότερος στο ευρύ κοινό σε εθνική κλίμακα το φθινόπωρο, όταν διεξήγαγε προεκλογική εκστρατεία για μια έδρα στη Γερουσία.

Eχασε μεν στις εκλογές, τον Νοέμβριο του 2018, αλλά η εκστρατεία του, ιδίως οι παθιασμένες ομιλίες του, και η μάλλον απροσδόκητα σκληρή μάχη που έδωσε απέναντι σε έναν Ρεπουμπλικάνο βαρέων βαρών, τον Τεντ Κρουζ, που επικράτησε με μόλις τρεις μονάδες διαφορά, προκάλεσε αίσθηση σε πολλούς στις τάξεις των Δημοκρατικών.

Αν και δήλωνε πρόσφατα στο Vanity Fair πως είχε πολλές αμφιβολίες και θεωρεί πως μάλλον μειονεκτεί διότι είναι λευκός άνδρας, όταν πολλοί θα προτιμούσαν το χρίσμα των Δημοκρατικών να το κερδίσει γυναίκα ή μέλος εθνικής μειονότητας, αποφάσισε τελικά να μπει στην κούρσα, όπως έχουν ήδη κάνει άλλα 14 στελέχη των Δημοκρατικών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή