Από το 1990 έχουν κακοποιηθεί 382 παιδιά από κληρικούς στην Πολωνία

Από το 1990 έχουν κακοποιηθεί 382 παιδιά από κληρικούς στην Πολωνία

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σοκάρουν τα ευρήματα που παρουσίασε σήμερα η Καθολική Εκκλησία της Πολωνίας βάσει των οποίων από το 1990 μέχρι το 2018 έχουν κακοποιηθεί σεξουαλικώς 382 παιδιά από κληρικούς στη Πολωνία. 

Η έκθεση δημοσιεύθηκε στο πλαίσιο ερευνών που διεξάγονται περί εκτεταμένης κακοποίησης ανηλίκων από τον κλήρο σε άλλες χώρες – κυρίως Χιλή, Ηνωμένες Πολιτείες, Αυστραλία και Ιρλανδία. Οπως αναφέρει το Reuters, τα αποτελέσματα των ερευνών έχουν κλονίσει εκ θεμελίων τηνΡωμαιοκαθολική Εκκλησία, ενώ τα τελευταία ευρήματα αφορούν μια από τις «ευσεβείς» χώρες της Ευρωπής. 

«Πρόκειται για ένα ιδιαίτερα οδυνηρό, τραγικό ζήτημα, καθώς συνδέεται με ανθρώπους, οι οποίοι έχουν αφιερώσει τον εαυτό τους στην υπηρεσία της εκκλησίας και άλλων ανθρώπων. Έχουν την εμπιστοσύνη της κοινωνίας και αυτή η εμπιστοσύνη παραβιάστηκε τόσο τραγικά», δήλωσε ο αρχιεπίσκοπος Marek Jedraszewski σε συνέντευξη Τύπου. 

Οι Πολωνοί κληρικοί ζήτησαν πέρυσι συγχώρεση από τα θύματα και άρχισαν να συλλέγουν στοιχεία για να «προσδιορίσουν τα αίτια αυτών των πράξεων και να αξιολογήσουν την κλίμακα τους».

Η έκθεση διαπίστωσε ότι τα 198 από τα σεξουαλικώς κακοποιημένα θύματα ήταν κάτω από την ηλικία των 15 ετών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT