Ερντογάν: Ο Τραμπ είπε ότι έχουμε δίκιο να αγοράσουμε τους S-400 από την Ρωσία

Ερντογάν: Ο Τραμπ είπε ότι έχουμε δίκιο να αγοράσουμε τους S-400 από την Ρωσία

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Ο πρόεδρος Τραμπ μου είπε ότι έχουμε δίκιο», σχετικά με την απόφαση μας να αγοράσουμε τους S-400 από την Ρωσία, δήλωσε ο πρόεδρος Ερντογάν σε συνέντευξη του, σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει η τουρκική ιστοσελίδα Ahval.

Δεν είναι δυνατόν η Τουρκία να αποχωρήσει από τη συμφωνία που σύναψε με τη Ρωσία για την αγορά του πυραυλικού αμυντικού συστήματος S-400, διαβεβαίωσε ο Ερντογάν.

Ερωτηθείς εάν είναι δυνατόν η Τουρκία να αγοράσει τους S-400, αλλά να μην τους ενεργοποιήσει, ο Τούρκος πρόεδρος απάντησε ότι αυτό δεν γίνεται.

Νωρίτερα, ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ, δήλωσε ότι αναμένει η παράδοση των F-35 από τις ΗΠΑ να γίνει τον Νοέμβριο, όπως είναι προγραμματισμένη.

Υπενθυμίζεται ότι το Πεντάγωνο την προηγούμενη εβδομάδα, προειδοποίησε για «σοβαρές συνέπειες» την Τουρκία αν αυτή ολοκληρώσει την αγορά των S-400, διαμηνύοντας ότι η Άγκυρα δεν θα μπορεί να αποκτήσει τα F-35 και τους πυραύλους Πάτριοτ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή