ΚΟΣΜΟΣ

Brexit: Εκκληση Βρετανού ΥΠΟΙΚ προς τους βουλευτές για άρση του αδιεξόδου

brexit-ekklisi-vretanoy-ypoik-pros-toys-voyleytes-gia-arsi-toy-adiexodoy-2305379

Η βρετανική κυβέρνηση δεν διαθέτει ακόμη την υποστήριξη αρκετών βουλευτών προκειμένου να κερδίσει μια κοινοβουλευτική ψηφοφορία για τη συμφωνία της για το Brexit ωστόσο ένας «σημαντικός αριθμός» συναδέλφων στρέφονται προς την υποστήριξη του σχεδίου, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Οικονομικών Φίλιπ Χάμοντ.

Η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι αναμένεται να φέρει για τρίτη φορά τη συμφωνία της στο Κοινοβούλιο αυτή την εβδομάδα, όμως ο Χάμοντ είπε ότι η κυβέρνηση θα προχωρήσει μόνο αν πιστεύει ότι θα εγκριθεί.

«Αυτό που συνέβη από την περασμένη Τρίτη είναι ότι ένας σημαντικός αριθμός συναδέλφων… έχουν αλλάξει γνώμη και αποφάσισαν πως οι εναλλακτικές λύσεις είναι τόσο δύσκολο να γίνουν αποδεκτές από αυτούς ώστε σκέπτονται πως η συμφωνία της πρωθυπουργού είναι ο καλύτερος τρόπος να υλοποιηθεί το Brexit», δήλωσε ο Χάμοντ στην εκπομπή του Άντριου Μαρ στο BBC.

Απαντώντας σε ερώτηση αν η κυβέρνηση διαθέτει αρκετό αριθμό βουλευτών, απάντησε: «Όχι ακόμη, είναι μια εργασία σε εξέλιξη».

Από την πλευρά του, ο ηγέτης της αντιπολίτευσης των Εργατικών, Τζέρεμι Κόρμπιν, απηύθυνε επιστολή σε βουλευτές όλων των κοινοβουλευτικών κομμάτων για να συζητήσουν τρόπους εξόδου από το αδιέξοδο.

Σε επιστολή που έστειλε σε βουλευτές όλων των κομμάτων του Κοινοβουλίου, ο Κόρμπιν τους απηύθυνε πρόσκληση να συναντηθούν μαζί του και με τον σκιώδη υπουργό των Εργατικών για το Brexit Κερ Στάρμερ προκειμένου να συζητήσουν πώς «θα σπάσει το αδιέξοδο του Brexit», και να χρησιμοποιήσουν ως σημείο αφετηρίας το εναλλακτικό σχέδιο των Εργατικών και την υποστήριξή του για μια ψηφοφορία προκειμένου να αποφευχθεί ένα «καταστροφικό Brexit».

«Είναι τώρα καθήκον όλων μας ως κοινοβουλευτικών να κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε προκειμένου να εργαστούμε από κοινού και να βρούμε έναν συμβιβασμό και μια λύση που θα θέτει τέλος στην αχρείαστη αβεβαιότητα και ανησυχία που έχουν προκαλέσει οι αποτυχημένες διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης για το Brexit», ανέφερε στην επιστολή του ο Κόρμπιν.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ