Την απαγόρευση διαδηλώσεων στα Ηλύσια Πεδία εξετάζει ο Μακρόν

Την απαγόρευση διαδηλώσεων στα Ηλύσια Πεδία εξετάζει ο Μακρόν

50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το ενδεχόμενο απαγόρευσης των διαδηλώσεων στα Ηλύσια Πεδία εξετάζει ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, όπως αναφέρουν πηγές από το γραφείο του.

Είχαν προηγηθεί οι βίαιες συγκρούσεις στο κέντρο του Παρισιού το περασμένο Σάββατο στη διάρκεια των οποίων διαδηλωτές έβαλαν απειλητικές φωτιές, επιτέθηκαν σε αστυνομικούς και έκαναν πλιάτσικο σε πολυτελή εμπορικά καταστήματα.

Σημειώνεται ότι κορυφαίος αξιωματούχος ασφαλείας αναγνώρισε ότι η αστυνομία, που προχώρησε σε περισσότερες από 100 συλλήψεις, δεν κατάφερε να περιορίσει τις βιαιοπραγίες στη γαλλική πρωτεύουσα το περασμένο Σαββατοκύριακο και ίσως η κυβέρνηση σκέφτεται την απαγόρευση των διαδηλώσεων ως έναν τρόπο να αποφύγει την επανάληψη των επεισοδίων.

Ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Λοράν Νούνες δήλωσε στο ραδιόφωνο του RTL ότι η αστυνομία είχε προετοιμαστεί για μια έξαρση της βίας αλλά δεν ανταποκρίθηκε με τον ίδιο ικανοποιητικό τρόπο όπως στις προηγούμενες διαδηλώσεις. Πρόσθεσε επίσης ότι οι αστυνομικοί ήταν πολύ πιο προσεκτικοί με την εκτόξευση πλαστικών σφαιρών εξαιτίας του αριθμού των τραυματιών.

Ο Νούνες μαζί με τον υπουργό Εσωτερικών συναντώνται σήμερα με τον Μακρόν για να συζητήσουν το θέμα. 

Την απαγόρευση διαδηλώσεων στα Ηλύσια Πεδία εξετάζει ο Μακρόν-1
Την απαγόρευση διαδηλώσεων στα Ηλύσια Πεδία εξετάζει ο Μακρόν-2
Την απαγόρευση διαδηλώσεων στα Ηλύσια Πεδία εξετάζει ο Μακρόν-3
Την απαγόρευση διαδηλώσεων στα Ηλύσια Πεδία εξετάζει ο Μακρόν-4
Την απαγόρευση διαδηλώσεων στα Ηλύσια Πεδία εξετάζει ο Μακρόν-5

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή