Γερμανία: Στη φυλακή κτηνοτρόφος βιομηχανικής εκτροφής για βασανισμό ζώων

Γερμανία: Στη φυλακή κτηνοτρόφος βιομηχανικής εκτροφής για βασανισμό ζώων

1' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο
Κτηνοτρόφος βιομηχανικής εκτροφής χοίρων καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης τριών ετών για βασανισμό ζώων, σε μία απόφαση που οι οργανώσεις για τα δικαιώματα των ζώων χαρακτηρίζουν ιστορική.

Στην αιτιολογία της απόφασης αναφέρονται οι καταστροφικές συνθήκες που επικρατούσαν στους στάβλους του κτηνοτρόφου, εξαιτίας των οποίων πέθαναν βασανιστικά εκατοντάδες χοίροι και χρειάστηκε να υποβληθούν σε ευθανασία άλλοι τόσοι. 

Συνολικά, στους στάβλους στο Merklingen, πέθαναν πάνω από 1.600 ζώα.

Εικόνες από κρυφή κάμερα δείχνουν χοίρους στοιβαγμένους ασφυκτικά, με αυτιά και ουρές ξεριζωμένα, με πληγές μεγάλες, να κείτονται αβοήθητα μέσα σε ακαθαρσίες και ανάμεσα σε πτώματα σε αποσύνθεση. Η ίδια κάμερα δείχνει τον κτηνοτρόφο να σφάζει δύο χοίρους με βαριοπούλα.

Ο δικαστής περιέγραψε τις συνθήκες ως «μαζική κόλαση ζώων».

«Είναι η πρώτη φορά στη Γερμανία που ιδιοκτήτης βιομηχανικής κτηνοτροφίας καταδικάζεται για κακοποίηση ζώων, με ποινή φυλάκισης», δήλωσε ο Friedrich Mülln, ιδρυτής και πρόεδρος της Οργάνωσης «Sokotierschutz» για τα Δικαιώματα των Ζώων.

Οι συγκεκριμένοι ακτιβιστές έφεραν στο φως τη φρίκη των εγκαταστάσεων του κτηνοτρόφου, καταγράφοντάς τες σε βίντεο το 2016 και πληρώνοντας μάλιστα πρόστιμο για παράνομη είσοδο στον χώρο.

«Επιτέλους, ένας δικαστής τόλμησε να σπάσει ένα ταμπού και να τιμωρήσει αυστηρά τις κακές πρακτικές στη κτηνοτροφία».

Ο δικαστής έκανε λόγο για σπάνιας ωμότητας κακοποίηση και επέβαλε τη  μέγιστη δυνατή ποινή, ενώ στον κτηνοτρόφο και τους συνεταίρους του απαγορεύτηκε η κατοχή οποιουδήποτε ζώου.

Τα προϊόντα του καταδικασμένου κτηνοτρόφου κυκλοφορούσαν σε όλη την Ευρώπη, με διάφορες σφραγίδες ποιότητας, όπως «Σφραγίδα ποιότητας του κρατιδίου Βάδης-Βυρτεμβέργης» ή «Σφραγίδα Ευζωίας».

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή