ΚΟΣΜΟΣ

Με… τσάι και προσευχή καλεί η Αγγλικανική Εκκλησία τους πιστούς να αντιμετωπίσουν το Brexit

me-amp-8230-tsai-kai-proseychi-kalei-i-agglikaniki-ekklisia-toys-pistoys-na-antimetopisoyn-to-brexit-2305524

Αντιμέτωπη με τη χαοτική κατάσταση που έχουν δημιουργήσει στη Βρετανία οι τελευταίες εξελίξεις γύρω από το Brexit, η Αγγλικανική Εκκλησία κάλεσε τους πιστούς να πιουν το τσάι τους και να προσευχηθούν το Σαββατοκύριακο της 30ής Μαρτίου, την επομένη της προκαθορισμένης εξόδου από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η πρωτοβουλία αυτή, που στηρίζεται από τους αρχιεπισκόπους του Καντέρμπουρι και του Γιορκ, έχει ως στόχο «να μαζευτούμε και να συζητήσουμε πίνοντας τσάι και να προσευχηθούμε για τη χώρα μας και το μέλλον μας», ανέφερε σε ανακοίνωσή της.

Η Αγγλικανική Εκκλησία φρόντισε πάντως να υπενθυμίσει στους συμμετέχοντας ότι θα πρέπει να σέβονται «τις διαφορετικές απόψεις», καθώς η χώρα, τρία χρόνια μετά το δημοψήφισμα για το Brexit, παραμένει διχασμένη στο θέμα αυτό.

Η Εκκλησία πρότεινε ορισμένα θέματα προς συζήτηση: «Τι συνέπειες θα έχει το Brexit στις οικογενειακές ή φιλικές σχέσεις σας;» ή ακόμη «Ποια είναι τα τρία βασικά κοινά σημεία στα οποία μπορούμε να βασιστούμε για να οικοδομήσουμε ένα καλύτερο μέλλον ως κοινότητα και ως έθνος;».

Μεταξύ άλλων, παρουσίασε και μια «προσευχή για το έθνος» με την οποία οι πιστοί μπορούν να ζητήσουν από τον Θεό «την ένωση του έθνους και την καθοδήγηση των ηγετών».

Μια άλλη προσευχή ζητά από τον Θεό «να σώσει την κοινοβουλευτική δημοκρατία» ενώ μια τρίτη απευθύνεται στους ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης ώστε «να μπορέσουν να κυβερνήσουν με σοφία και διορατικότητα».

Η Αγγλικανική Εκκλησία αριθμεί περίπου 25 εκατομμύρια πιστούς στην Αγγλία και την Ουαλία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ