Αυστηρότερα μέτρα για την οπλοκατοχή στη Νέα Ζηλανδία

Αυστηρότερα μέτρα για την οπλοκατοχή στη Νέα Ζηλανδία

41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μέτρα που θα καθιστούν αυστηρότερη τη διαδικασία για την απόκτηση όπλων στη Νέα Ζηλανδία θα ληφθούν εντός των επόμενων ημερών, όπως ανακοίνωσε χθες η πρωθυπουργός Τζασίντα Αρντερν. Η ίδια επιβεβαίωσε ότι μόλις δέκα λεπτά πριν από την τρομοκρατική επίθεση, που στοίχισε τη ζωή 50 ανθρώπων και τον τραυματισμό πολλών άλλων, το μανιφέστο του δράστη έφτασε στο γραφείο της, όπως και σε περίπου άλλους 30 ανθρώπους.

Στο μεταξύ, ο γενικός επιθεωρητής της αστυνομίας της Νέας Ζηλανδίας Μάικ Μπους δήλωσε ότι ο Μπρέντον Τάραντ έδρασε μόνος του στις επιθέσεις της περασμένης Παρασκευής στην πόλη Κράισττσερτς, αν και δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να υποβοηθήθηκε από άλλα άτομα. Ο Τάραντ εμφανίστηκε αμετανόητος και με πλήρη διαύγεια στο δικαστήριο που του απήγγειλε κατηγορίες για ανθρωποκτονία – μάλιστα απέλυσε τον δικηγόρο του και δήλωσε ότι εννοεί να υπερασπιστεί ο ίδιος τον εαυτό του.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή