Α. Μέρκελ: Δεν πρόκειται να αποκλείσουμε καμία εταιρεία από τον διαγωνισμό για το 5G

Α. Μέρκελ: Δεν πρόκειται να αποκλείσουμε καμία εταιρεία από τον διαγωνισμό για το 5G

44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Γερμανίδα καγκελάριος Αγκελα Μέρκελ δήλωσε την Τρίτη ότι δεν σκοπεύει να αποκλείσει κάποια συγκεκριμένη εταιρία από τον διαγωνισμό για την ανάπτυξη του δικτύου 5G, αλλά θα πρέπει οι εταιρείες που θα συμμετάσχουν να καλύπτουν τις απαιτήσεις που έχει θέσει η γερμανική κυβέρνηση.

«Η κυβέρνηση έχει δηλώσει ότι προσέγγιση μας δεν είναι να αποκλείσουμε μία συγκεκριμένη εταιρεία ή νομικό πρόσωπο, αντιθέτως έχουμε συγκεκριμένες απαιτήσεις από τις εταιρείες για το δίκτυο 5G», δήλωσε η Γερμανίδα καγκελάριος. Συμπλήρωσε ότι θα επιθυμούσε μία ευρωπαϊκή προσέγγιση στα νέα δίκτυα 5G.

Τους τελευταίους μήνες οι ΗΠΑ ασκούν έντονες πιέσεις σε αρκετά κράτη, τα οποία σκέφτονται να χρησιμοποιήσουν την τεχνολογία της κινεζικής εταιρείας Huawei στην ανάπτυξη των νέων δικτύων 5G, αναφέρουν οι New York Times.

Πριν από δύο περίπου εβδομάδες ο κινεζικός όμιλος προσέφυγε στη δικαιοσύνη εναντίον της αμερικανικής κυβέρνησης επειδή η Ουάσιγκτον απαγόρευσε στις ομοσπονδιακές υπηρεσίες να χρησιμοποιούν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες της.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT