Καμηλοδρομίες με παιδιά τζόκεϊ στην Αίγυπτο (φωτογραφίες)

Καμηλοδρομίες με παιδιά τζόκεϊ στην Αίγυπτο (φωτογραφίες)

43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

 Στην έρημο Σαραμπιούμ (Sarabium), στην Ισμαηλία της Αιγύπτου, διεξάγεται το 18ο Διεθνές Φεστιβάλ με καμηλοδρομίες, με τους περισσότερους αναβάτες να είναι 7χρονα και 8χρονα αγόρια – κυρίως παιδιά Βεδουίνων διαφόρων φυλών –  λόγω του μικρού τους βάρους.

Καμηλοδρομίες με παιδιά τζόκεϊ στην Αίγυπτο (φωτογραφίες)-1

Στο φεστιβάλ συμμετέχουν καμήλες και αναβάτες από δεκάδες αφρικανικά και αραβικά κράτη καθώς οι καμηλοδρομίες είναι ιδιαίτερα δημοφιλείς στις χώρες του Κόλπου, το Πακιστάν, το Ομάν, το Σουδάν, την Ιορδανία και το Μπαγκλαντές.

Καμηλοδρομίες με παιδιά τζόκεϊ στην Αίγυπτο (φωτογραφίες)-2

Υπάρχουν όμως και συμμετοχές από όλο τον κόσμο καθώς οι αγώνες ταχύτητας με καμήλες έχουν φανατικούς οπαδούς ακόμα και σε χώρες όπως η Αυστραλία και τη Μογγολία. 

Καμηλοδρομίες με παιδιά τζόκεϊ στην Αίγυπτο (φωτογραφίες)-3

Ωστόσο, διεθνείς οργανώσεις για τα ανθρώπινα δικαιώματα έχουν  επισημάνει ότι πολλά από αυτά τα παιδιά είναι θύματα δουλέμπορων  που τα αγοράζουν ή απαγάγουν από το Μπαγκλαντές, τη Σρι Λάνκα και το Πακιστάν, τα κακοποιούν και τα υποβάλλουν σε εξαντλητικές δίαιτες προκειμένου να γίνουν ιδανικοί τζόκεϊ.

Καμηλοδρομίες με παιδιά τζόκεϊ στην Αίγυπτο (φωτογραφίες)-4

 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή