ΚΟΣΜΟΣ

Γιούνκερ: Δεν θα ληφθεί απόφαση για αναβολή του Brexit στη Σύνοδο Κορυφής

gioynker-den-tha-lifthei-apofasi-gia-anavoli-toy-brexit-sti-synodo-koryfis-2305862

Την πεποίθηση ότι η απόφαση για την απάντηση στο αίτημα της βρετανίδας Πρωθυπουργού για αναβολή του Brexit δεν θα ληφθεί στο πλαίσιο της Συνόδου Κορυφής αυτής της εβδομάδας, εξέφρασε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ.

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει κάνει μεγάλες χειρονομίες προς την Μεγάλη Βρετανία και τώρα το Λονδίνο πρέπει από την πλευρά του να προσφέρει σαφήνεια», δήλωσε ο κ. Γιούνκερ νωρίτερα σήμερα στην Γερμανική Ραδιοφωνία και πρόσθεσε ότι το πιθανότερο είναι οι διαβουλεύσεις για ενδεχόμενη αναβολή να συνεχιστούν και την επόμενη εβδομάδα. «Δεν θα γίνει ούτε μετα-διαπραγμάτευση ούτε επαναδιαπραγμάτευση, ούτε θα δοθούν επιπλέον εγγυήσεις ή παραχωρήσεις. Η διαπραγμάτευση έχει ολοκληρωθεί», τόνισε ο πρόεδρος της Κομισιόν.-

Στο πλαίσιο της ίδιας συνέντευξης και αναφερόμενος στη συμπεριφορά του Ούγγρου πρωθυπουργού Βίκτορ Όρμπαν, ο κ. Γιούνκερ επανέλαβε το αίτημά του για αποκλεισμό του κόμματός του, Fidesz, από το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, καθώς «απέχει από τις χριστιανοδημοκρατικές αξίες». Ο κ. Γιούνκερ είχε ήδη πριν από δύο χρόνια προτείνει την αποπομπή του κόμματος του κ. Όρμπαν από το ΕΛΚ και σε αυτές τις ευρωεκλογές βρίσκεται στο στόχαστρο της προεκλογικής καμπάνιας του πρωθυπουργού της Ουγγαρίας, κυρίως λόγω της πολιτικής για το προσφυγικό.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ