Χ. Ακάρ: Μας ανήκει και το Αιγαίο και η Κύπρος

Χ. Ακάρ: Μας ανήκει και το Αιγαίο και η Κύπρος

48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε νέα προκλητική δήλωση προχώρησε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ ο οποίος, έκανε λόγο εκ νέου για την Γαλάζια Πατρίδα των 462.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων στην οποία συμπεριέλαβε το Αιγαίο και την Κύπρο.

«Μας ανήκει και η θάλασσα και ο βυθός. Οι θάλασσες. Η Μαύρη Θάλασσα, το Αιγαίο, η Ανατολική Μεσόγειος και μέσα σε αυτά και η Κύπρος», είπε μεταξύ άλλων ο Ακάρ.

Αναλυτικά, η δήλωση του Χουλουσί Ακάρ:

«Έχουμε 780.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα εδάφη της πατρίδας μας. Μιλάμε για 780.000. Κάποτε έλεγα 800.000 για να γίνει εύκολα κατανοητό. Κάποιοι παρεξήγησαν και μου είπαν “ποια εδάφη πήραμε;” Να είμαστε προσεκτικοί. 780.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα. Κι έχουμε και την Γαλάζια Πατρίδα των 462.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων. Μας ανήκει και η θάλασσα και ο βυθός. Οι θάλασσες. Η Μαύρη Θάλασσα, το Αιγαίο, η Ανατολική Μεσόγειος και μέσα σε αυτά και η Κύπρος. Έτσι, λοιπόν αυτές οι περιοχές είναι στο περιβάλλον του ενδιαφέροντός μας και είναι περιοχές που είμαστε υπεύθυνοι για να εξασφαλίσουμε την ειρήνη και την ηρεμία».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή