Ιστορική επίσκεψη του Πάπα Φραγκίσκου στη Βόρεια Μακεδονία τον Μάιο

Ιστορική επίσκεψη του Πάπα Φραγκίσκου στη Βόρεια Μακεδονία τον Μάιο

47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Πάπας Φραγκίσκος και  αντιπροσωπεία του Βατικανού αναμένεται να πραγματοποιήσουν επίσκεψη στα Σκόπια στις 7 Μαΐου, σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών της Βόρειας Μακεδονίας.

Τα Σκόπια χαρακτήρισαν ιστορική την επίσκεψη του Ποντίφικα, όντας η πρώτη φορά που επισκέπτεται τη χώρα ένας Πάπας.

Στο πλαίσιο της περιοδείας του στα Βαλκάνια,  ο Πάπας Φραγκίκος θα φτάσει στα Σκόπια στις 7 Μαΐου και θα συναντηθεί με τον πρόεδρο Ιβανό, τον πρωθυπουργό Ζόραν Ζάεφ, θρησκευτικούς ηγέτες. 

Επίσης, θα επισκεφθεί επίσης το σπίτι της Μητέρας Τερέζας στα Σκόπια ενώ, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, θα πραγματοποιηθεί και μια μαζική εκδήλωση στην κεντρική πλατεία της πόλης.

«Η επίσκεψη αυτή πραγματοποιείται με την ευκαιρία της 25ης επετείου από την καθιέρωση διπλωματικών σχέσεων με το Βατικανό», δήλωσε ο γραμματέας του υπουργείου Εξωτερικών, Βίκτορ Ντιμόφσκι.

Η επίσκεψη του Πάπα έρχεται σε μια εποχή που η χώρα έχει μόλις υιοθετήσει ένα νέο συνταγματικό όνομα, ενώ προετοιμάζεται να γίνει μέλος του ΝΑΤΟ.

Με πληροφορίες από ΙΒΝΑ, ΜΙΑ

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή