«Σπάταλο» σε πόσιμο νερό το άγαλμα-σύμβολο των Βέλγων

«Σπάταλο» σε πόσιμο νερό το άγαλμα-σύμβολο των Βέλγων

45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για τέσσερις αιώνες το πολύ γνωστό άγαλμα Μάνεκεν Πις – «ο μικρός που ουρεί» στην τοπική διάλεκτο – είναι σύμβολο της φιλελεύθερης κουλτούρας των Βέλγων.

Προς έκπληξη όμως των δημοτικών αρχών των Βρυξελλών, αποκαλύφθηκε ότι το άγαλμα «χρησιμοποιεί» 1.000 με 2.500 λίτρα πόσιμου νερού την ημέρα, ποσότητα που αντιστοιχεί στη χρήση 10 νοικοκυριών, αναφέρει σε άρθρο του ο Guardian.

Η ανακάλυψη έγινε από τον μηχανικό Ρεγκίς Καλένς, ο οποίος εγκατέστησε μετρητή στο άγαλμα.

«Πιστεύαμε ότι το άγαλμα ανακύκλωνε το νερό και ότι δεν σπαταλούσε τίποτα», δήλωσε ο Καλένς στη βελγική εφημερίδα La Dernière Heure. «Οι μετρήσεις για το συγκεκριμένο άγαλμα ήταν ανάμεσα σε άλλες 350 ή 400, οπότε κανένας δεν έδωσε μεγάλη σημασία», πρόσθεσε.

Μέσα στην εβδομάδα έγιναν οι απαραίτητες αλλαγές ώστε το άγαλμα να ανακυκλώνει το νερό που χρησιμοποιεί, αναφέρει ο Guardian.

Το άγαλμα, το οποίο συγκεντρώνει χιλιάδες τουρίστες καθημερινά, είναι αντίγραφο του αυθεντικού αγάλματος, το οποίο βρίσκεται σε μουσείο της πόλης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή